Heerenveen: Vonk, Venema, Hansma, Klompe, Ebbinge (Talan '74),Radomski, Van Gessel, Jensen, Nurmela, Allbéck, Lurling

Feyenoord: Dudek, Emerton, De Haan, Van Wonderen, De Visser, Jochemsen, Bosvelt, Paauwe, Tininho, Tomasson, Elmander

Feyenoord uitgeschakeld in strijd om Amstel Cup

(Door: RvN)

Feyenoord ging woensdagavond op herhaling in Heerenveen in een hernieuwde poging om de halve finale van de Amstel Cup te bereiken. Een zeer gehavend elftal kwam echter tekort tegen een bijna compleet Heerenveen. De Friezen wonnen uiteindelijk in een doelpuntrijk duel met 4-3.

Bert van marwijk begon met de volgende 11 in de basis: Dudek, Emerton, De Haan, Van Wonderen, De Visser, Jochemsen, Bosvelt, Paauwe, Tininho, Tomasson en Elmander. Smolarek was verrassend gepasseerd en zat op de bank. De bijna weer fitte Korneev hield hem trouwens gezelschap. Voor Kalou en Connolly bleek de wedstrijd te vroeg te komen. Daardoor kreeg Elmander voor het eerst de kans in de basis te beginnen.

Feyenoord startte slecht in Heerenveen. Al na 6 minuten kwam Feyenoord op achterstand door een goal van Anthony Lurling. Het team kwam verrassend snel over deze zoveelste tegenslag heen. In de 14e minuut kwam het al op gelijke hoogte. Een bal van Tininho werd doorgekopt naar Elmander. De Zweed raakte de paal, maar de rebound was een prooi voor Tomasson die de 1-1 binnentikte.

Na een half uur spelen leek het feest compleet bij de Rotterdammers toen Bosvelt slim profiteerde van het feit dat de Heerenveen defensie niet ingreep, 1-2.

Die voorsprong was Feyenoord niet lang gegund. 6 minuten later scoorde de nieuwe Zweedse spits bij Heerenveen Marcus Allback de gelijkmaker, 2-2. Voor rust werd het zelfs nog erger, opnieuw Lurling schoot op slag van rust de bal van dichtbij in het goal.

De tweede helft zou minder spectaculair worden dan de eerste. Het elftal van Feyenoord had minder kracht om het hoge tempo vol te houden en Heerenveen trok zichzelf terug en ging heel gegroepeerd spelen.

Dit leverde uiteindelijk nog succes op voor de Friezen ook. Tien minuten voor tijd beslisten ze het duel definitief via een doelpunt van Jensen. Dat Jochemsen in blessuretijd nog de 4-3 scoorde was alleen maar voor de statistieken interesant.

Feyenoord zal nu alle zeilen bij moeten zetten om deze nieuwe klap van de uitschakeling te verwerken en zich volledig te gaan richten op de competitie. Het is te hopen dat Kalou, Connolly, Leonardo en Korneev er dan weer bij zijn. Daar ziet het er overigens op dit moment wel van uit en juist zij kunnen het elftal weer een nieuwe impuls geven.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.