Geel: Paauwe, Smolarek, Tininho (Feyenoord)

Willem II: De Vlieger, Jaliens, Victoria, Hill, Mathijsen, Van Nieuwstadt, Landzaat, Mariana (Arts '65), Ceesay, Bombarda (Veldeman '83), Abdellaoui (Sjoekov '71)
Feyenoord: Dudek, Emerton, De Haan, Van Gobbel (Elmander '82), De Visser, Smolarek (Jochemsen '60), Van Wonderen, Paauwe, Tomasson, Connolly, Van Vossen (Tininho '38)

Feyenoord verliest in Tilburg

(Door: )

Feyenoord kwam al na 3 minuten op achterstand door een doelpunt van Bombarda. Tot overmaat van ramp voor Feyenoord, scoorde in de 19e minuut Ceesay de 2-0.
De verdediging ging een paar keer de fout in, door verkeerde dekking. Tininho werd al vroeg de dug-out uitgestuurd, om Peter van Vossen, al na 37 minuten te vervangen.

Het positiespel werd niet goed beheersd, aldus Radio Rijnmond. Analyticus Dick v/d Polder leverde sterke kritiek op Feyenoord, Van Vossen, Tomasson en de beslissingen van Van Marwijk.

De tweede helft ging beter van start en de eerste kansen stapelden zich op. Connolly kreeg Dé kans op 2-1, maar miste. Paauwe had nog een mooi schot, maar dat ging 1 meter over.

Daarna kwam Willem II weer gevaarlijk op de helft van Feyenoord. Dudek ging de fout in, en bijna werd het 3-0, maar De Visser kon de bal voor de lijn weghalen.
Na 72 minuten was het eindelijk tijd voor de 2-1. Van Wonderen scoorde, nadat hij via een vrije trap met de punt van zijn schoen de bal in het doel kon prikken.
Feyenoord kreeg in de slotfase een paar kansen achter elkaar, voornamelijk uit hoekschoppen. Vooralsnog leidde dit niet tot een doelpunt.

In blessuretijd brak Willem II nog een keer uit, en besliste het hele partijtje door via Landzaat de 3-1 te scoren.

De Feyenoorders Paauwe, Smolarek en Tininho zagen de gele kaart. Gelukkig voor Bert van Marwijk heeft dit voor geen van hen gevolgen voor de volgende wedstrijd.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.