Geel: De Haan, Bosvelt (Feyenoord), Nikiforov, Lucius (PSV)

Feyenoord: Dudek, Emerton, Van Wonderen (Van Gobbel '71), De Haan, De Visser, Bosvelt, Paauwe, Tomasson, Van Vossen (Elmander '66), Korneev (Connolly '49), Smolarek

PSV: Waterreus, Ooijer, Nikiforov, Hofland, Heintze, De Jong, Vogel, Van Bommel, Bouma (Gakhokidze '85), Rommedahl (Lucius '60), Kezman

Feyenoord ongelukkig naar nederlaag

(Door: RvN)

Feyenoord verloor zondagmiddag voor het eerst in 15 jaar een competitiewedstrijd in de eigen Kuip van PSV. Na 90 minuten stond een 1-2 nederlaag op het scorebord. In een besneeuwde Kuip miste Feyenoord teveel kansen om een overwinning te kunnen afdwingen.

De wedstrijd begon een kwartier later om de veldverwarming de sneeuw op het veld te kunnen laten verwerken. Ook hadden PSV supporters pech met de train, waardoor besloten werd de wedstrijd met een kwartier uit te stellen.

Bert van Marwijk kon tot tevredenheid van alle Feyenoordfans zowel met Bosvelt als Paauwe aan de wedstrijd beginnen. Jan de Visser verving de geblesseerden Tininho en Razsa op de linksbackplaats. Peter van Vossen kreeg net als tegen Vlissingen toch wel verrassend de voorkeur als linkshalf.

Het elftal met Bosvelt en Paauwe begon moeizaam. PSV zette direct druk op de helft van Feyenoord en liet de Rotterdammers nauwelijks mogelijkheden van de eigen helft af te komen. De Eindhovenaren zette dat ook om in een voorsprong. Rechtsback Ooijer schoot de bal vanaf 30 meter onhoudbaar achter Jurek Dudek.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Feyenoord steeds beter in de wedstrijd en werd het gevaarlijker. Dat leidde tot een aantal mogelijkheden voor de Rotterdammers. Een echt grote kans kwam na een half uur spelen. Eerst redde Waterreus goed op een een-twee van Korneev en Smolarek. Nog geen minuut later brak De Haan door voor de goal. Nikiforov legde de verdediger van Feyenoord op de rand van het strafschopgebied neer, geel dus en een vrije trap voor Feyenoord. Die leverde helaas niets op.

Aan het begin van de tweede helft moet Korneev met een hamstringblessure van het veld, die Ier Connolly voor wie de bondscoach op bezoek was, mocht invallen. Vervolgens liepen Bosvelt (overtreding op Kezman) en invaller Lucius (overtreding op Smolarek) tegen een gele kaart op.

Om de druk op PSV te vergrootten bracht Van Marwijk Elmander in het veld voor Van Vossen. 3 minuten later moest Van marwijk ook zijn derde wissel inbrengen omdat Van Wonderen met een blesure naar de kant moest. Van Gobbel was zijn vervanger.

Die vervanging zorgde voor enige verwarring achterin. PSVprofiteerde daar handig van. In de 72ste minuut mislukte dat nog voor Lucius, die Dudek wel passeerde, maar de bal te slap inschoot waardoor die voor de doellijn bleef liggen. Een minuut later scoorde De Jong wel van zo'n 16 meter langs Dudek, 0-2.

De Kuip stond vervolgens in vuur en vlam door het vermeende buitenspel van De Jong. In dit geval had Jol echter wel gelijk door de goal goed te keuren. Eerder 'vergat' hij echter de natrappende Nikiforov rood te geven.

Vijf minuten voor tijd mocht Paauwe een vrije trap nemen. Vanaf 20 meter schoot Paauwe de bal schitterend boven Waterreus in de goal 1-2. Dat bleek echter te laat om nog aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker of zelfs meer. Feyenoord kon de beslissende pass vandaag niet zuiver genoeg geven, waardoor er alleen uit een stilstaande situatie gescoord kon worden.

Feyenoord zal de spelers nu de komende week geheel fit moeten laten worden om zich op te gaan laden voor de rest van de competitie, waarin het dat ene verliespunt op PSV in zal moeten halen.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.