Feyenoord: Dudek, Emerton, Van Wonderen, De Haan, Rzasa, Jochemsen, Tomasson, Paauwe, Kalou, Connolly (Korneev '60), Smolarek (Elmander '81)

NAC: Babos, Mensah, Penders, Van As, Gudelj (Van Vliet '44), Versteeg, Schreuder (Schenning '5), Feher, Sergio, Salmon, Cristiano (Simons '75)

Kalou weer matchwinnaar voor Feyenoord

(Door: Berryvz)

Eindelijk! We winterstop is voorbij. Nadat we woensdag voor de Amstel Cup in Nijmegen tegen NEC moesten spelen mochten we vandaag thuisspelen en wel tegen NAC uit Breda. Er waren 33.000 toeschouwers en allebei de
uitvakken waren gevuld met NAC supporters. Om half 3 was de aftrap en Feyenoord begon met Dudek, Emerton, Van Wonderen, De Haan, Rzasa, Jochemsen, Tomasson, Paauwe, Kalou, Connolly en Smolarek.

De eerste helft was zeer matig. Feyenoord speelde slecht en werd afgetroefd op felheid. Toch kreeg NAC niet echt grote kansen, waardoor de ruststand 0-0 was. Ook de 2e helft was niet echt super. Feyenoord begon wel wat meer aan te dringen maar het wilde nog niet helemaal lukken. In de 60e minuut kwam Igor Korneev het veld in voor Connolly. Eigenlijk verrassend, want ik (een volgens mij meerdere supporters) hoopte dat Jochmesen gewisseld zal worden en Korneev achter de spitsen zou gaan spelen. Jochemsen speelde namelijk een zeer matige wedstrijd.

Nog steeds lukte het Feyenoord niet te scoren en NAC had inmiddels ookal wat kansjes gehad. Het ontbrak Feyenoord aan een sterk middenveld. Zoals eerder verteld speelde Arco Jochemsen matig. Paauwe speelde daarentegen een zeer goede wedstrijd en deed veel nuttig werk. Na 83 minuten word de bevrijdende treffer eindelijk gemaakt. Kalou komt oog in oog met NAC keeper Babos. In eerste instantie schiet hij de bal tegen Babos aan, maar in tweede instantie gaat-ie toch tegen de touwen. 1-0!

Na dit doelpunt kreeg NAC een paar grote kansen en mocht Feyenoord blij zijn dat het niet 1-1 werd. Nadat Tomasson een hele grote kans om zeep heeft geholpen scoort hij de 2-0. Een corner voor Feyenoord wordt door
Jochemsen tegen de NAC keeper aangeschoten en zo komt de bal bij Tomasson, die hem beheerst in het doel schoot. 2-0!

Dit was ook de eindstand. Gele kaarten waren er voor Rzasa, Paauwe en Korneev (Naar mijn mening terecht, alhoewel NAC met 1 gele kaart heel goed weg komt).
Kees van Wonderen werd uitgeroepen tot "Man of the match".

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.