NEC: Gentenaar, Collen, Hesp, Wisgerhof, Zonneveld, Schultz ('78 Ax), Koning, Latuheru, Van Rijswijk, Hristov en Schulp

Feyenoord: Dudek, Emerton, Van Wonderen ('87 Van Gobbel), De Haan, Rzasa, Jochemsen, Tomasson en Paauwe, Kalou, Connolly ('66 Korneev) en Smolarek.

Feyenoord in slotfase naar winst

(Door: RvN)

Feyenoord versloeg donderdagavond in de achtste finale van de Amstel Cup NEC in eigen huis. Pas in de slotfase wist Feyenoord de zege zeker te stellen door de 2-1 binnen te schieten. Kalou was de held van de avond met twee goals voor de Rotterdammers. De speler die een moeilijke periode kende in Ivoorkust leefde bij feyenoord helemaal op.

NEC begon sterk aan de wedstrijd in De Goffert. Na vijf minuten kwam Feyenoord al op achterstand. Aanvaller Schulp profiteerde van onachtzaamheid van Feyenoord en schoot de 1-0 binnen voor NEC.

Feyenoord leek wakker geschud te worden door de achterstand. Feyenoord zette aan en stond twee minuten later al op 1-1. Een voorzet van Rzasa vanaf links werd door Kalou binnengekopt.

Na een kwartier tijd leek het erop dat NEC opnieuw op voorsprong zou gaan komen. Centrale verdediger De Haan haalde Hristov onnodig neer. Dat leverde hem een gele kaart op en NEC een penalty. Tot geluk van Feyenoord redde topkeeper Dudek de penalty uitstekend met zijn benen.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd het overwicht van Feyenoord. Feyenoord kon het overwicht echter niet in doelpunten omzetten. De Rotterdammers kregen wel een aantal mogelijkheden maar misten de echte scherpte.

De tweede helft gaf geen ander speelbeld te zien dan de eerste. Feyenoord voorkwam dit keer echter wel een snel doelpunt van de Nijmegenaren.

Na een uur spelen dacht Feyenoord op voorsprong te komen. Een prachtige hakbal van Tomasson belandde via de NEC keeper echter op de paal. Niet veel later raakte Hristov aan de andere kant de lat boven Dudek.

Naarmate het einde van de tweede helft leek Feyenoord steeds minder grip op de wedstrijd te krijgen. Toch waren het de Rotterdammers die in de slotfase via een bevlieging tot winst kwamen. Kalou voorkwam een verlenging door de bal achter de NEC doelman te schieten.

In de slotfase die daarop volgde zette NEC nog alles op alles om een voortijdige nederlaag te voorkomen. Feyenoord hield de deur achterin echter gesloten en kwam zo in Nijmegen tot een moeizame 1-2 overwinning.

De overwinning betekent echter wel kwalificatie voor de kwartfinale van de Amstel Cup, nog steeds de snelste weg naar een prijs. Daarin komen ze de winnaar van de wedstrijd tussen VVV en Heerenveen tegen.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.