Feyenoord: Dudek, Emerton, De Haan, Van Wonderen, Rzasa, Paauwe, Bosvelt (!), Jochemsen, Kalou, Smolarek (Elmander '81), Van Vossen (Korneev '46).
Vitesse: Zoetebier, Knol, Zeman, Van Hintum, Cornelisse, Kreek, Janssen, Diarra (V/d Schaaf '47), Sikora, Amoah, Mbamba.

Feyenoord wijst Vitesse terug

Herfstkampioenschap voor Rotterdammers

(Door: MK)

Feyenoord is na een sluwe, knappe overwinning op Vitesse herfstkampioen van Nederland geworden. Zowel PSV als Vitesse kunnen Feyenoord niet meer achterhalen. Een goed voorteken, daar de historie leert dat de herfstkampioen vrijwel altijd ook op het eind van de competitie bovenaan de ranglijst prijkt.

Een spannende, maar voetbaltechnisch matige eerste helft, leverde nog geen doelpunten op. Vitesse was nog het dichtst bij een voorsprong, met een kopbal op onderkant lat van Amoah. Beide ploegen leken vooral niet te willen verliezen.

In de tweede helft nam Feyenoord licht tegen de verhouding in de leiding na een fantastische actie van Korneev en Kalou door het centrum van de Arnhemse verdediging. Kalou rondde een schitterende één-twee af door de bal tussen de benen van Zoetebier te schuiven.

Vervolgens was het grootste verzet van de kant van Vitesse gebroken, op één goede kans na die werd verijdeld door de goed keepende Dudek. Daarna kon Feyenoord via Bosvelt de eindstand zelfs op 2-0 bepalen. Elmander maakte op het slot van de wedstrijd nog zijn debuut voor de Rotterdammers.

De spelers van Feyenoord mogen nu een ruime maand rust nemen, alvorens de tweede helft van de competitie op het programma staat. Dan zal Feyenoord moeten bewijzen inderdaad de titel waard te zijn. Veel wordt verwacht van de nieuwe spits Elmander. Misschien zal hij in de strijd met de terugkerende Van Nistelrooy wel voor de beslissing van het landskampioenschap zorgen.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.