Geel: Leonardo (Feyenoord), Elzinga, Kayis, Rui Monteiro (Sparta)

Feyenoord: Dudek, Emerton, Van Gobbel, De Haan, Tininho, Bosvelt, Jochemsen, Paauwe, Kalou, Tomasson, Leonardo
Sparta: Kooiman, Rui Monteiro, Marilia, Elzinga (Zijm '67), Goossen, Nielsen, Kayis (Bezzai '86), Langerak (Van der Meer '54), Inia, Marbus, Elkhattabi

Feyenoord wint derby van Rotterdam

(Door: RvN)

Feyenoord heeft woensdagavond in de Kuip de derby tegen Sparta met 2-1 gewonnen. Daarmee is Feyenoord gekroond tot beste van Rotterdam nadat het eerder ook al op Spangen van de buren won. Door de zege kwam Feyenoord weer op de eerste plaats op de ranglijst.

Bert van Marwijk speelde vandaag met de volgende 11 in de basis: Dudek, Emerton, Van Gobbel, De Haan, Tininho, Bosvelt, Jochemsen, Paauwe, Kalou, Tomasson, Leonardo. Van Marwijk koos ervoor om Kalou en Tomasson weer op te stellen na hun blessure, Korneev werd nog wat tijd gegund. Hij zat net als Van Wonderen op de bank.

Voor een woensdagavond was De Kuip zeer goed gevuld met 32.500 fans die op de derby waren afgekomen. Feyenoord begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Na 5 minuten kwam Feyenoord al op voorsprong. Jochemsen gaf vanaf rechts een voorzet op Tomasson. Kayis zat er echter tussen en gleed de bal in zijn eigen doel, 1-0.

In de eerste helft zouden daarna geen goals meer vallen. Feyenoord bleef in de eerste helft overheersend, maar kon geen van de kansen afmaken. Sparta zette daar sporadisch kansen tegenover, met name via El Khattabi.

Na rust viel Feyenoord ver terug. De vermoeidheid ging net als in het weekend weer parten spelen. De wedstrijd zakte daardoor in tot een bedenkelijk niveau.

Toch scoorde Feyenoord een kwartier voor tijd de 2-0. Paauwe was alert bij een snel genomen vrije trap van Van Gobbel. Paauwe ging voor eigen succes en rondde goed af in de verre hoek.

Zelfs de 2-0 was echter niet genoeg voor de Feyenoorders om de wedstrijd rustig uit te spelen. Een paar minuten later was het al weer 2-1. Elkhattabi lobde uit een vrije trap van Kayis over Dudek heen.

De Spartanen lieten daarna echter de kans onbenut om door te drukken tot de gelijkmaker. Feyenoord hield daarmee aan de derby 3 punten over en de koppositie op de ranglijst. De wedstrijd zelf moet echter snel vergeten worden.

Gezien het zware programma van de Rotterdammers zijn alle winstpartijen een zege en wordt het spel momenteel van minder belang geacht. Feyenoord snakt naar de winterstop. Gelukkig voor Van Marwijk heeft hij nu 6 dagen om zich voor te bereiden op het duel tegen Stuttgart.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.