Feyenoord: Dudek, Emerton, De Haan, Van Gobbel, Tininho, Bosvelt, Jochemsen, Paauwe, Van Vossen (Rzasa '67), Tomasson (Smolarek '46), Leonardo (Van Wonderen '72)
Willem II: De Vlieger, Jaliens, Victoria, Hill, Mariana, Caluwe (Bombarda '72), Arts (Sjoekov '62), Landzaat, Ceesay, Sektioui (Sanou '66), Abdellaoui

Tomasson schiet Feyenoord langs Willem II

(Door: RvN)

Feyenoord won vanmiddag in De Kuip nipt van Willem II. Het werd 1-0 voor Feyenoord door een doelpunt van Tomasson. Feyenoord blijft daardoor aan de leiding in de KPN Eredivisie.

Bert van Marwijk moest het stellen zonder Kalou, Korneev en Gyan die allen nog geblesseerd waren. Tomasson bleek op het laatste moment wel fit genoeg om te spelen. Jochemsen kreeg door de blessuregevallen weer eens een basisplaats op het middenveld.

Met name Jochemsen was in de beginfase de aanjager van Feyenoord. Hij wilde Bert van Marwijk overduidelijk laten zien dat hij in het elftal behoort te staan.

Feyenoord kwam al snel op voorsprong. Peter van Vossen had een mooie actie op de linkerflank. Zijn voorzet werd door een verdediger tegen de lat van het eigen doel gewerkt. Jon Dahl Tomasson was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te werken.

Een paar minuten later was het bijna 2-0. Jochemsen haalde hard uit, en schoot keihard op de lat boven de Willem II doelman.

Naarmate de eerste helft verstreek kwam Willem II langzaam in de wedstrijd. Het openingsoffensief van Feyenoord was gaan liggen. De wedstrijd verzandde een beetje in een weinig interessant schaakspel.

In de tweede helft moest Tomasson dan toch naar de kant. Hij had zijn werk gedan en werd gewisseld voor de jonge Smolarek.

De wedstrijd sudderde in de tweede helft voort zonder echt spannend te worden. Alleen de krappe 1-0 voorsprong deed de spanning nog enigszins goed. De schrik sloeg in de slotfase toen ook toe toe Willem II scoorde, de goal werd echter door Van Hulten afgekeurd.

Daardoor eindigde de wedstrijd tot opluchting voor de Feyenoorders toch nog met een zege voor de Rotterdammers. Feyenoord kon daardoor 3 punten op haar niet onaanzienlijke totaal toevoegen en haar voorsprong op PSV behouden.

Woensdag moet Feyenoord weer aan de bak. Dan staat thuis de derby tegen Sparta op het programma.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.