Geel: De Haan (Feyenoord) Bordon, Carnell (VFB Stuttgart)

Feyenoord: Dudek, Emerton, Van Gobbel, De Haan, Tininho, Van Vossen (Jochemsen '59), Bosvelt, Paauwe, Leonardo, Kalou, Tomasson (Smolarek '70)
VFB Stuttgart: Hildebrand, Schneider (Endress '28), Bordon, Meissner, Carnell, Thiam, Soldo, Lisztes (Ganea '65), Pinto, Dundee (Hleb '80), Gerber

Feyenoord laat winst liggen

(Door: RvN)

Feyenoord is door het 2-2 gelijkspel tegen VFB Stuttgart in een lastig parket terecht gekomen. De uitwedstrijd over twee weken in Duitsland zal daardoor waarschijnlijk gewonnen moeten worden als Feyenoord zich wil kwalificeren voor de volgende ronde.

Bert van marwijk startte met de volgende 11: Dudek, Emerton, Van Gobbel, De Haan, Tininho, Van Vossen, Bosvelt, Paauwe, Leonardo, Kalou en Tomasson. Emerton bleek uiteindelijk op tijd fit, Van Wonderen en Korneev niet. Peter van Vossen kreeg de voorkeur voor Jochemsen op het middenveld.

Feyenoord startte in De Kuip uitstekend. Feyenoord speelde aanvallend met veel snelheid en variatie in het spel. Via de flanken werd VFB Stuttgart keer op keer in de problemen gebracht.

Na 10 minuten resulteerde dat al in een 1-0 voorsprong. Bosvelt gaf de bal voor op Tomasson die beheerst afrondde, oog in oog met de Duitse doelman. Het legioen ging er eens rustig voor zitten. Terecht, zo bleek later, want Feyenoord speelde een uitstekende eerste helft. Feyenoord kreeg in de eerste helft genoeg kansen om verder uit te lopen. De aanvallers verzuimden de kansen echter vooralsnog af te maken.

Zoals zo vaak gebeurt in het moderne voetbal gaat de onderliggende ploeg er dan via een counter met de buit vandoor. Dit keer was het de sluwe Zuid-Afrikaan Dundee die De Haan liet staan en de bal achter Dudek werkte voor 1-1.

De continu gevaarlijke Leonardo bracht weer glimlach op de Rotterdamse gezichten door op een psycologisch moment, een minuut voor rust, de 2-1 binnen te schieten.

Dat psychologische moment bleek later juist tegen zich te gaan keren. Wat er in de rust gebeurde is onduidelijk, maar de Rotterdammers kwamen totaal anders uit de kleedkamer dan in de eerste helft.

Onzekerheid was troef en het overwicht op de Duitsers verdween zienderogen. Waar Feyenoord verder had moeten uitlopen in de eerste helft, kregen de Duitsers nu kansen om terug te komen in de wedstrijd. dat is aan Duitsers, hoe matig in vorm wellicht ook, wel toevertrouwd.

De Roemeen ganea werd verkeerd gedekt waardoor hij de gelijkmaker, 2-2 kon binnen werken uit een voorzet van de eerste doelpuntenmaker Dundee. Dit deed het vertrouwen van de Rotterdammers zeker geen goed. De Duitsers hoopten zelfs even stiekem op de winst in Rotterdam. Dat bleef Feyenoord echter bespaard.

De wedstrijd zou in 2-2 eindigen. Een beter resultaat dan twee jaar geleden in De Kuip. Feyenoord kan met een goede herinnering terugdenken aan de winst in Stuttgart twee jaar geleden. Of die herinnering over twee weken zo positief blijft moet vooralsnog maar afgewacht worden. Een scherp en geconcentreerd Feyenoord moet normaal gesproken geen problemen hebben met de Duitse ploeg. Met die Duitsers weet je het echter maar nooit. Een ploeg in nood maakt gekke sprongen. Feyenoord zal de kansen die het in de uitwedstrijd zeker wel zal krijgen echter wel benutten wil het aanspraak mogen maken op de volgende ronde.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.