NEC: Gentenaar, Collen, Hesp, Wisgerhof, Zonneveld, Van Rijswijk (Schultz '67), Koning (Van Putten '78), Latuheru (Janssen '60), Ax, Hristov, De Gier
Feyenoord: Dudek, Emerton, De Haan, Van Gobbel, Tininho, Jochemsen (De Visser '76), Bosvelt, Tomasson, Paauwe, Leonardo (Smolarek '61), Van Vossen (Somalia '90)

Feyenoord bezorgt NEC eerste nederlaag

(Door: RvN)

Zondagmiddag versloeg Feyenoord NEC met 1-3. De nederlaag betekende de eerste voor NEC van dit seizoen. Feyenoord herstelde zich met de winst in Eindhoven van de nederlaag vorige week tegen PSV.

Bert van Marwijk startte vanwege een reeks aan afwezigen met Jochemsen en Van Vossen in de basis. Brett Emerton lijkt inmiddels een vaste waarde te worden in het elftal van Van Marwijk.

Het zou een hele aardige wedstrijd worden voor Feyenoord. De wedstrijd begon vanuit de start direct enerverend met momenten voor beide goals. Na de openingsfase nam Feyenoord het heft in handen en legde ze NEC haar wil op. Dat resulteerde na 25 minuten in een verdiende voorsprong voor de Rotterdammers. Daar moest echter wel een eigen doelpunt voor aan te pas komen. Een voorzet van uitblinker Emerton werd door Wisgerhof in eigen doel gewerkt.

Diezelfde Emerton maakte in de 40ste minuut het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Hij schoot een bal met ene stiftje over de kansloze NEC doelman. Feyenoord kwam daardoor op een verdiende 0-2 voorsprong.

In de tweede helft ging de rechtsback verder met zijn show. Vanaf eigen helft ontsnapte de Australier aan de aandacht. Hij eindigde zijn rush met een uitstekende schuiver langs Gentenaar voor 0-3.

Feyenoord speelde de wedstrijd in de tweede helft geconcentreerd, maar zonder verder echt aan te dringen uit. Het doelpunt wat NEC uiteindelijk nog tegenscoorde was slechts voor de statistieken. EN voor het persoonlijke gevoel voor de schlemiel Wisgerhof die de wedstrijd opende met een eigen doelpunt. De Nijmegenaar kopte in de rechterbovenhoek achter Dudek waardoor hij zijn eerdere foutje een klein beetje goed maakte.

Door de overwinning blijft Feyenoord in verliespunten aan de leiding gaan in de Nederlandse competitie. Feyenoord liep echter deze week niet uit omdat de concurrenten PSV, Vitesse en Ajax ook tot winst kwamen.

In de tweede helft was het duidelijk dat Feyenoord al vooruit keek naar de wedstrijd tegen VFB Stuttgart die voor komende donderdag op het programma staat. Als Kees van Wonderen en wellicht Korneev weer fit zijn en Kalou is teruggekeerd uit Ivoorkust, mag Feyenoord met goede verwachtingen vooruit kijken op het treffen tegen de Duitsers, die Feyenoord 2 jaar geleden nog uitschakelden.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.