Geel: Bosvelt, Tininho (Feyenoord), Hofland, Ramzi (PSV)

PSV: Waterreus, Ooijer, Dirkx, Hofland, Heintze,

Feyenoord: Dudek, Emerton, Van Gobbel, De Haan,
Tininho, Bosvelt, Paauwe, Van Vossen (Somalia '82),
Kalou, Tomasson, Leonardo (Smolarek '78)

Penalty nekt Feyenoord

(Door: RvN)

Feyenoord verloor zondagmiddag haar eerste wedstrijd in de KPN Eredivisie. Tegen PSV werd in het Philips Stadion met 1-0 verloren. Nadat Feyenoord de gehele wedstrijd domineerde zorgde een discutabele strafschop uiteindelijk voor de overwinning voor de Eindhovenaren.

Bert van Marwijk startte de wedstrijd met de volgende 11: Dudek, Emerton, Van Gobbel, De Haan, Tininho, Bosvelt, Paauwe, Van Vossen, Kalou, Tomasson, Leonardo. Geen verrassingen dus ten opzichte van afgelopen donderdag. Paul Bosvelt kon gewoon meedoen, van te voren was hij nog aangemerkt als twijfelgeval voor de wedstrijd.

Feyenoord begon uitstekend aan de weg. Het team was scherp, geconcentreerd en gaf achterin helemaal niets weg. Na 12 minuten kwam de eerste kans voor de Rotterdammers. Peter van Vossen zette Tomasson prachtig vrij voor Waterreus. Tomasson hielp de levensgrote kans echter om zeep. Diezelfde Tomasson zou in de eerste helft nog een niet te missen kans krijgen. Een voorzet van Kalou kon op de doellijn ingetikt worden door Tomasson. Tomasson kon er echter net niet bij.

De eerste helft was absoluut voor Feyenoord. Het kreeg 2 levensgrote kansen en een aantal aardige mogelijkheden. PSV kon daar in eigen huis niets meer tegenover ztten dan voornamelijk matige passes.

In de rust zagen beide coaches geen redenen om wijzigingen aan te brengen in hun elftal. Na 10 minuten kreeg PSV haar eerste kans van de wedstrijd. Dudek moest twee keer handelend optreden, eerst op een goede kopbal van Ooijer, vervolgens in tweede instantie op de rebound van Kolkka.

In de 78ste minuut kwam het toch zover. Kezman, al de hele wedstrijd zeer irritant met zijn duikelingen, werd door Van Gobbel aangepakt en viel in het strafschopgebied. Temmink reageerde direct en gaf PSV een strafschop. Arnold Bruggink liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en schoot binnen achter Dudek.

Van marwijk probeerde nog wel om de onverdiende overwinning van de Eindhovenaren ongedaan te maken. Hij bracht Smolarek en Somalia nog binnen om een goal te forceren. Het bleek echter net te laat. PSV kon Feyenoord van haar eigen goal houden en zo de 3 punten, weliswaar niet verdiend, op haar conto bijschrijven.

Een teleurstellende nederlaag voor Feyenoord, maar niet een om je zorgen over te maken. De Rotterdammers waren in Eindhoven, zeker de eerste helft, de betere ploeg en zal daaruit het vertrouwen moeten kunnen putten om de voorsprong in de komende weken te blijven handhaven.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.