Geel: Paauwe, Emerton, Bosvelt (Feyenoord), Tchoutang (Roda)

Feyenoord: Dudek, Emerton, De Haan, Van Gobbel, Tininho, Bosvelt, Tomasson, Paauwe, Van Vossen (Jochemsen '63), Kalou, Leonardo (Smolarek '77)

Roda JC: Roorda, Van Dessel, Vrede, Rudge (Nygaard '46), Van Haaren, Tchoutang, Sonkaya, Van der Luer, Tomasic, Sonkaya, Tomasic, Lawal(Soetaers '73)

Feyenoord ook langs Roda JC

(Door: RvN)

Feyenoord won vanmiddag in de eigen Kuip met 4-2 van Roda JC. Grote man was Paul Bosvelt met 3 doelpunten, waarvan 1 uit een penalty. Door de overwinning van Feyenord blijft de Rotterdamse club ook met 2 wedstrijden minder aan de leiding in de KPN Eredivsie.

Bert van marwijk had geen verrassingen voor Roda JC in petto. Net als de afgelopen weken mocht Emerton weer zijn opwachting maken in de basis. De Australier verving opnieuw Gyan op de rechtsbackpositie.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. Roda JC combineerde wellicht iets beter, maar de betere mogelijkheden waren voor de Rotterdammers.

In de 30ste minuut kwam Feyenoord onverwacht op voorsprong. Wat scheidsrechter Jol eerder had nagelaten deed hij nu wel: Feyenoord een penalty geven na een overtreding binnen de 16 op Leonardo. Aanvoerder Bosvelt verzilverde de penalty uitstekend. Twee minuten later was het diezelfde Bosvelt die de stand op 2-0 bracht. Hij anticipeerde goed op het voordeel dat Jol gaf na een overtreding. Terwijl de Roda JC spelers niet ingrepen verdubbelde hij de score voor de Rotterdammers.

Roda JC had de aansluiting echter al snel weer terug. Tininho overkwam een drama door in zijn eigen strafschopgebied de bal per ongeluk achter Dudek te werken. Roda JC kwam daardoor erg goedkoop terug in de wedstrijd.

Niemand anders dan opnieuw Bosvelt vergrootte de voorsprong van Feyenoord opnieuw. Ook voor hem waarschijnlijk uniek dat hij drie keer wist te scoren in e e n wedstrijd. De aanvoerder gaf Roda doelman Roorda het nakijken via een schitterend Lobje.

Hoewel de wedstrijd niet sprankelijk was en de score eigenlijk vertekend was, zag Van Marwijk geen redenen om wijzigingen aan te brengen in de rust. In de tweede helft zou Feyenoord het echter veel moeilijker krijgen. Roda JC kreeg verschillende mogelijkheden om dichterbij te komen. De aanvallers van Roda JC verzuimden echter te scoren.

Terwijl Roda JC de druk opvoerde was het Kalou die de wedstrijd definitief naar Feyenoord toetrok door de vierde goal binnen te schieten. Roda JC deed nog wat terug, maar dat was slechts voor de statistieken. In blessuretijd werd een vrije trap door Soetaers verzilverd.

Hoewel Feyenoord absoluut niet overtuigend won, waren de cijfers dat wel. In deze drukke fase is dat natuurlijk het allerbelangrijkste. Met zware wedstrijden tegen basel (donderdag) en PSV (zondag) voor de deur zal de winst de sfeer in de ploeg een extra steuntje in de rug geven. De ploeg heeft echter wel meer rust nodig om in deze zware periode te kunnen blijven presteren zoals in de laatste weken.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.