Feyenoord: Dudek, Gyan (Van Vossen '55), De Haan, Van Gobbel, Tininho, Bosvelt, Paauwe (De Visser '70), Emerton, Kalou, Tomasson (Smolarek '83), Leonardo

RBC Roosendaal: Van Nieuwenhuijzen, Keller (Heije '46), Veldman, Hellemons, Brunswijk, Douglas, Hertog, Heerkens (Bakboord '66), Schops, Vos (Van Galen '54), Cales

Feyenoord makkelijk langs RBC

(Door: RvN)

Feyenoord won vanavond eenvoudig van de promovendus RBC Roosendaal. Indien de spits voorin scherp waren geweest had het zelfs een monsterscore kunnen worden. Nu eindigde de wedstrijd in een zeer respectabele 5-1 overwinning.

Bert van Marwijk startte de wedstrijd met de volgende 11: Dudek, Gyan, De Haan, Van Gobbel, Tininho, Bosvelt, Paauwe, Emerton, Kalou, Tomasson, Leonardo. Geen wijzigingen dus ten opzichte van de vorige wedstrijd. Emerton mocht opnieuw de plaats van Korneev innemen.

De wedstrijd begon rustig. De eerste fase was vooral aftastend te noemen. Via een stilstaande situatie werd het toch al snel 1-0. Tomasson raakte een vrije trap van Paauwe net voldoende aan om hem binnen te werken, 1-0. Feyenoord leek daarmee de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist te hebben.

De wedstrijd zakte daarom weer in. Feyenoord deed het op zijn gemak en spaarde zich ogenschijnlijk voor het drukke programma dat Feyenoord nog te wachten staat. Tegen het zwakke RBC zouden de doelpunten toch wel komen.

De tweede kwam in de 34ste minuut. De Braziliaan liet een van zijn prachtige kunstjes zien. Achter zijn standbeen langs gaf hij een schitterende bal op Gyan die de bal achter de RBC doelman werkte, 2-0.

Bert van Marwijk had in de rust duidelijk verozhct de supporters in de tweede helft meer te vermaken. Direct vanaf het fluitsignaal schroefden de Rotterdammers het tempo op.

Dat resulteerde dan ook direct in doelpunten. Aanvoerder Bosvelt schoot de 3-0 binnen uit een voorzet van de Australier Emerton. Diezelfde Emerton lijkt overigens zeker een blijvertje in het team, gezien de progresssie die hij maakt.

Het was vervolgens weer Gyan die de score naar 4-0 bracht. Zijn tweede doelpunt was een hard schot. De Ghanees raakte hierbij geblesseerd en moest direct uitvallen. Een trieste gebeurtenis voor de jarige Gyan. Zijn twee doelpunten zullen de rechtsback echter heel goed doen ongetwijfeld.

Na een dubbelspel met Tomasson scoorde Patrick Paauwe, ook uitstekend in vorm momenteel, de 5-0. Daar zou het uiteindelijk bij blijven. De spreekwoordelijke eer werd vervolgens gered door Hertog. De RBC-er liet alleskunner Dudek uit een vrije trap kansloos.

Daarna ging Van Marwijk door met wisselen om enkele belangrijke spelers enige rust te geven en anderen de kans te geven weer eens in Feyenoord 1 te spelen. Smolarek, zoon van Wlodi, kreeg vanavond voor het eerst speeltijd in de Nederlandse competitie. In Europa was hij eerder al wel voor Feyenoord 1 uitgekomen.

Zijn debuut en de twee goals van de jarige Gyan waren eigenlijk de hoogtepunten van de avond. De winst op RBC was eigenlijk een formaliteit, maar daarmee natuurlijk niet minder belangrijk. Met de drie punten handhaaft Feyenoord haar behoorlijke voorsprong op de concurrentie en pakte het vanavond de koppositie op de ranglijst.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.