FC UTRECHT: Wapenaar, Vreven, Van der Gaag, Oliseh,Shew-Atjon, Tanghe, Van Mol, De Jong, Dombi (Robbemond '77), Gluscevic, Van de Bergh (Kuyt '71)
Feyenoord: Dudek, Gyan, Van Gobbel, De Haan, Tininho, Bosvelt, Emerton (De Visser '90), Paauwe, Kalou, Tomasson (Jochemsen '85), Leonardo (Van Vossen '70)

Eerste puntverlies voor Feyenoord

(Door: RvN)

Feyenoord morstte zondagmiddag in de Galgenwaard voor het eerst deze competitie punten. Tegen FC Utrecht kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Kalou was de enige doelpuntenmaker voor Feyenoord.

Van Marwijk begon de wedstrijd met de volgende 11: Dudek, Gyan, Van Gobbel, De Haan en Tininho, Bosvelt, Emerton, Paauwe, Kalou, Tomasson n Leonardo. Van Gobbel kreeg opnieuw de voorkeur boven laybutt in het centrum. Emerton mocht de plaats innemen van de geblesseerde Korneev. De Australier speelde vanaf het middenveld.

De wedstrijd begon zoals het weer van de afgelopen dagen, stormachtig. FC Utrecht hield een waar openingsoffensief op het doel van Dudek. De Poolse doelman was weer goed op dreef en hield in die fase Fc Utrecht van een voorsprong af. Het duurde ruim een kwartier voor Feyenoord de zaken op orde had en de wedstrijd zelf in handen kon nemen. Vanaf die tijd was de wedstrijd veel meer in balans en had Feyenoord ogenschijnlijk niet meer zo veel te vrezen.

Toch kwam Feyenoord op achterstand. Daaraan lag een fout van rechtsback Tininho ten grondslag. De Braziliaan kreeg na zijn goede optredens de voorkeur boven Rzasa. Hier ging hij echter de fout in. Hij verdedigde slecht uit waardoor Van der Gaag de bal kon overnemen. Van der Gaag kon Bombi bedienen die de 1-0 op zijn schoenen had.

FC Utrecht kreeg daarmee een late beloning voor het indrukwekkende openingsoffensief. Feyenoord kwam later echter volledig terug in de wedstrijd en had indien het wat preciezer was geweest bij de laatste pass zeker meer kunnen bereiken dan een 1-0 bij rust.

De tweede helft was echter van een ander kaliber. Waar de eerste helft op en neer golfde en spanning aan beide kanten bood, daar was de tweede helft volledig voor Feyenoord. Feyenoord liep bij vlagen over FC Utrecht heen. het was dan ook wachten op de doelpunten, die wel moesten gaan vallen.

Na 50 minuten gebeurde dat dan ook. Kalou schoot uit een ingooi van Gyan raak, 1-1. De Utrechtspelers waren enigsins verbouwereerd aangezien kort daarvoor twee ballen in het spel kwamen en Bosvelt er daar een van het stadion uitschoot.

Feyenoord ging vervolgens door voor de winnende treffer. De Rotterdamse ploeg kreeg een aantal kansen op rij, maar de spitsen van Feyenoord toonden zich niet echt trefzeker. Het missen van die kansen zou Feyenoord bijna wel heel duur komen te staan. FC Utrecht putte er moed uit en knokte zich naarmate het einde naderde steeds meer in de wedstrijd.

Feyenoord trok zich terug en probeerde vanuit de counter nog enig gevaar te stichten. Het was echter FC Utrecht dat het gevaarlijkst was en de meeste aanspraak mocht maken op de winnende treffer in de slotfase. Zover zou het echter niet komen, waardoor Feyenoord toch wel tevreden met een punt afscheid kon nemen van de Galgenwaard. Zeker gezien de 1-1 in Eindhoven mag het gelijke spel niet als een al te grote teleurstelling worden opgevat. Feyenoord heeft het altijd lastig in Utrecht en kan ondanks dat de grote voorsprong op de concurrentie toch handhaven.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.