Feyenoord: Dudek, Gyan, Van Gobbel, De Haan, Tininho, Bosvelt, Paauwe, Kalou, Tomasson (Somalia '27), Korneev (Jochemsen '89), Leonardo (Van Vossen '75)
SC Heerenveen: Vonk, Venema, Klompe, Van Gessel, G.de Nooijer, Radomski, Jensen, Talan, Nurmela, Huizingh (Viera '46), Lurling

Feyenoord blijft winnen

(Door: RvN)

Voor een verrassend volgepakte Kuip won Feyenoord ook haar 6e achtereenvolgende wedstrijd. Heerenveen werd met 2-0 aan e kant gezet. Feyenoord blijft daardoor ongeslagen met 18 punten uit 6 wedstrijden. Zoals verwacht mocht worden werd Van Gobbel de vervanger voor Van Wonderen, Rzasa werd vervangen door Tininho.

Feyenoord kwam goed uit de startblokken. Het elftal was scherp, hetgeen al direct kansen opleverde voor Kalou en Tomasson. In de 14e minuut was het al raak. Niemand anders dan de Braziliaan Leonardo opende de score voor Feyenoord. dat betekende zijn eerste doelpunt in een officiele wedstrijd van Feyenoord. Het was direct een prachtige, links boven de keeper in de hoek.

De voorsprong was voor Feyenoord het teken om zich terug te laten zakken met het oog op de UEFA Cup wedstrijd komende week. Tomasson zou geblesseerd uitvallen. De spits werd vervangen door Somalia. Het terugzakken van Feyenoord bracht Heerenveen echter niet terug in de wedstrijd. Feyenoord speelde verdedigend compact en geconcentreerd. De wedstrijd zakte daardoor behoorlijk in.

De tweede helft was eigenlijk vergelijkbaar aan de eerste. Opnieuw begon Feyenoord scherp en fel. Na een kleine 10 minuten mocht de Rus na een actie van leonardo de bal in de goal schuiven en de 2-0 op het bord brengen.

De 2-0 was direct de beslissing. Heerenveen mocht eigenlijk nooit echt aanspraak maken op een goal, waardoor de spanning en druk bij de 2-0 stand direct uit de wedstrijd verdween.

Feyenoord probeerde met een aantal leuke acties het talrijke publiek nog wel te vermaken. Aan de stand veranderde echter niets meer, waardoor de wedstrijd toch vooral herinnerd zal worden vanwege het eerste doelpunt van Leonardo voor het hoogste elftal van Feyenoord.

Feyenoord kan zich nu op gaan maken voor de uitwedstrijd in Zurich tegen Basel. De 3 punten vanavond waren absoluut verdiend en zullen Feyenoord in de loop van het drukke competitieprogramma zeer goed uitkomen.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.