Geel: Korneev (feyenoord), Tchangai, Hupkes (De Graafschap)

De Graafschap: Postma, Bot, Tchangai, Berck Beelenkamp, Frankel, Den Turk, Meerdink, Nok (Dedeletakis, '84), Overbeek-Bloem (valeev '76), Hupkes, Turpijn.
Feyenoord: Dudek, Gyan, Van Wonderen, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Paauwe, Tomasson, Kalou, Korneev (Jochemsen '83), Leonardo (Van Vossen '76)

Tomasson schiet Feyenoord naar winst

(Door: RvN)

Feyenoord won vanavond met 2-3 van De Graafschap op de Vijverberg. Tomasson schoot de ploeg in de tweede helft in 5 minuten tijd van een 2-1 achterstand naar een 2-3 voorsprong.

Bert van Marwijk begon de wedstrijd zonder verrassingen in de opstelling: Dudek, Gyan, Van Wonderen, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Paauwe, Tomasson, Kalou, Korneev, Leonardo. Feyenoord kwam slecht uit de startblokken in Doetinchem. Na 5 minuten spelen kwam De Graafschap al op voorsprong. De Haan reageerde niet op een terugspeelbal van Paauwe. Turpijn zag zijn kans schoon en verzilverde het weggeven buitenkansje, 1-0. Nog geen twee minuten later stond het al 2-0. Hupkes schoot de bal in het doel Dudek. Feyenoord stond er verdwaasd bij en keek ernaar.

Na 12 minuten herstelde Feyenoord zich en kwam het via Korneev terug in de wedstrijd. Uit een vrije trap van zo'n 25 meter schoot de Rus de bal prachtig in de goal, 2-1.

De druk van Feyenoord op het doel van Stefan Postma nam gedurende de eerste helft toe, maar leverde geen goals op. Feyenoord moest daarom in de rust genoegen nemen met een 2-1 achterstand.

Van Marwijk bleef vertrouwen houden in de 11 die geduremde de eerste helft de druk enorm opschroefden. Hij wisselde niet in de rust. 10 minuten na rust scoorde Feyenoord de verdiende gelijkmaker via Tomasson, 2-2. 5 minuten later herhaalde Tomasson dat kunststukje. Hij verzilverde een pass van Kalou door de bal met een streep achter keeper Postma te schieten.

Feyenoord kreeg nog een aantal kansen om verder uit te lopen. het scoren blijft vooralsnog het grootste manco van de Rotterdamse ploeg. Feyenoord had vanavond veel verder moeten uitlopen van De Graafschap. Doordat dat niet gebeurde bleef De Graafschap de kans houden op de gelijkmaker. De opportunistische ploeg kreeg die kansen uiteindelijk ook. Op de vijverberg konden ze twee levensgrote kansen echter ook niet verzilveren, waardoor het 2-3 bleef en de punten met Feyenoord meegingen naar Rotterdam.

Feyenoord blijft daardoor een beetje geruisloos ongeslagen en ziet de eerste concurrenten pas op 5 verliespunten achterstand. Een geruststellende gedachte voor Van marwijk die door de interlandverplichtingen weer 2 weken vrijaf krijgt.

In Schotland mag de coach weer een en ander gaan uitproberen tegen Dunfermline om de juiste puntjes op de i te krijgen.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.