Bijzonderheid: Korneev mist penalty ('42)

Feyenoord: Dudek, Gyan, Van Wonderen, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Paauwe, Kalou, Korneev (Somalia '76), Tomasson, Leonardo (Van Vossen '76)
Dunaferr: Raboczky, Salamon, Bagoly, Eger, Nicsenko (Zavadsky '46), Lengyel, Kiss (Koczian '76), (Nagy '67), Rosa, Mozgovoy, Pomper, Tékéli

Feyenoord makkelijk langs Hongaren

(Door: RvN)

Feyenoord won vanavond de return van de wedstrijd tegen de Hongaarse club Dunaferr SE met 3-1. Eerder won Feyenoord in Hongarije al met 0-1. Feyenoord plaatste zich daardoor makkelijk voor de tweede ronde, waarvan de loting morgen plaats zal vinden.

Tegenvallend waren de toeschouwersaantallen voor Feyenoord. Ondanks dat de wedstrijd niet live werd uitgezonden waren er slechts 21.000 fans afgekomen op de UEFA Cup wedstrijd.

Bert van Marwijk had geen verrassingen in petto in zijn opstelling. De ploeg had ook geen verrassingen nodig om de zwakke Hongaarse ploeg te verslaan. Feyenoord kreeg al snel in de wedstrijd kansen. Na 5 minuten hadden Kalou en Korneev al goede kansen gehad om de wedstrijd open te breken.

In de 18e minuut was het verzet van de Hongaren gebroken. na een handsbal net buiten het strafschopgebied plaatste Korneev de vrije trap voor de voeten van De Haan. De verdediger verzilverde de buitenkans uitstekend.

Feyenoord ging vervolgens rustig door. Er zat niet echt veel tempo in de wedstrijd, waardoor die niet echt aantrekkelijk was voor het publiek. Feyenoord kende nauwelijks problemen en zag Dunaferr maar zelden in de buurt van Dudek opduiken.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Feyenoord wel een grote kans aan de overkant van Dudek. Leonardo werd aangetikt, waarna Feyenoord een strafschop mocht nemen. Korneev verzuimde echter de stand op 2-0 te brengen.

In de rust bracht Bert van marwijk geen veranderingen in zijn elftal aan. Korneev was er op gebrand zijn fout aan het einde van de eerste helft recht te zetten. Hij tekende de 2-0 aan voor Feyenoord.

In de 75e minuut wisselde Van Marwijk Korneev en Leonardo voor Somalia en Van Vossen. Daardoor kwam er weer wat leven in de wedstrijd die een beetje leek dood te bloeden. Het was Van Vossen die hoogstpersoonlijk Feyenoord op een 3-0 voorsprong bracht.

De wedstrijd bleek daarmee gewonnen. dat de Hongaarse ploeg de eer nog redde via Tékéli was slechts voor de statistieken. Feyenoord kon met opgeheven hoofd de catacomben opzoeken. Feyenoord speelde absoluut geen grootse wedstrijd voor de 21.000 fans maar wist wel zonder enige problemen de Hongaarse tegenstander van zich af te schudden.

Morgen zal blijken of het lot Feyenoord in de tweede ronde ook zo goed gezind is.