Geel: Molnar (Dunaferr), Rzasa (Feyenoord)

Dunaferr SE: Raboczki, Molnar, Salamon, Bagoly, Kiss, Zavadszky, Eger, Pomper (Lengyel '46), Rosa, Tékéli, Orosz (Mozgovoj '80)
Feyenoord: Dudek, Gyan, Van Wonderen, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Paauwe, Kalou (Jochemsen '89), Korneev, Tomasson, Leonardo (Van Vossen '78)

Hongaar helpt Feyenoord aan winst

(Door: RVN)

Feyenoord won vanavond in het Hongaarse Gyor met 0-1 van Dunaferr SE. Met die overwinning zette Feyenoord een enorme stap richting plaatsing voor de volgende ronde. Thuis zou Feyenoord het vervolgens vrij makkelijk af moeten kunnen maken.

Bert van Marwijk startte de wedstrijd met dezelfde basis als tegen RKC: Dudek, Gyan, Van Wonderen, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Paauwe, Kalou, Korneev, Tomasson, Leonardo. Geen verrassingen dus in het team dat steeds beter ingespeeld raakt.

De wedstrijd begon over en weer aftastend. In de eerste 20 minuten zag Feyenoord kansen via Bosvelt, Tomasson en leonardo teniet gaan wegens scherpte in de afronding. Rzasa liep voor Feyenoord een gele kaart op omdat hij naar de mening van de scheidsrechter het spel te lang op hield bij een vrije trap van Dunaferr. Niet veel na die vrije trap sloeg de schrik om het hart van de Feyenoorders. Tokoli kwam plotseling vrij voor keeper Dudek. De Hongaar schrok blijkbaar zelf ook en schoot over het doel.

In het tweede gedeelte van de eerste was de wedstrijd volledig opengebroken. Feyenoord was duidelijk de betere ploeg. Dunaferr kwam er wel regelmatig uit en profiteerde soms bijna van veredigende fouten aan de kant van Feyenoord. De Rotterdamse ploeg had echter de eerste helft al afstand moeten nemen van Dunaferr als we de kansen optellen.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. feyenoord was de betere ploeg, miste een aantal kansen, maar moest ook toezien hoe de Hongaren veel te simpel aan mogelijkheden kwam.

Bij gebrek aan scorend vermogen van Feyenoord zelf moest er e e n Hongaar aan te pas komen om de verdiende voorsprong te kunnen bereiken. Een voorzet van Igor Korneev bereikte Tomasson niet. Molnar probeerde bal bal te onderscheppen waarbij hij de bal in eigen goal gleed achter de verbouwereerde Raboczky.

Het spelbeeld veranderde door de goal maar weinig. Het bleef rommelig en de kansen bleven komen. Feyenoord leek in de 83ste minuut opniuew een gelukje te krijgen toen Tomasson werd neergehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter wilde echter niets weten van een penalty, waardoor het 0-1 zou blijven.

Het missen van de kansen zou feyenoord bijna nog duur komen te staan. In de slotfase moest Dudek nog een aantal keer handelend optreden om een goal te komen voor het ontketende Dunaferr. De topkeeper van feyenoord doorstond echter zijn nieuwe vuurproef, zelfs toen een Hongaar op zijn knie ging staan en hij de nodige blessurebehandelingen moest ondergaan. Onduidelijk is nog of die actie gevolgen heeft voor de komende tijd.

Feyenoord won daarmee de belangrijke uitwedstrijd en zette een enorme stap naar plaatsing van de volgende ronde. In de Kuip kan het over 2 weken nauwelijks meer fout gaan, aangezien zelfs een gelijkspel dan voldoende is. Feyenoord zal dan echterin achterin veel geconcentreerder moeten gaan spelen. De fouten die door de verdedigers werden gemaakt, met anme de backs, werden Feyenoord bijna fataal. Het was aan het feit te danken dat de Hongaren net als Feyenoord problemen met scoren hadden, dat het bij 0-1 is gebleven.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.