Geel: Van der Leegte (FC Twente), Rzasa (Feyenoord)

FC Twente: Boschker, Hulshoff, Grujic, Ten Hag,Karnebeek (Pique '75), Van der Leegte, Van der Paar (Rahim '58), Van der Laan, De Witte, Cairo, Vennegoor of Hesselink
Feyenoord: Dudek, Emerton, Van Wonderen, Paauwe, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Tomasson, Kalou (Jochemsen '76) Korneev, Leonardo (Van Vossen '81), Kalou.

Tomasson twee keer tegen FC twente

(Door: RvN)

Feyenoord speelde vandaag in Enschede haar tweede wedstrijd van het seizoen. na het drama tegen Sturm Graz revancheerde Feyenoord zich met een zwaarbevochten 1-2 overwinning op de subtopper. Feyenoord is daardoor na twee speelronden de enige club die nog geen punten heeft laten liggen. Concurrent Ajax verloor namelijk in Rotterdam tegen Sparta.

Bert van Marwijk begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Dudek, Emerton, Van Wonderen, Paauwe, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Tomasson, Kalou, Korneev, Leonardo, Kalou. Emerton speelde bij de gratie van een blessure van Gyan, maar gezien de vorm van Gyan lijkt Emerton in snel tempo een basisplaats te gaan veroveren bij de Feyenoorders. pech voor de Australier is dat hij juist op dit moment naar Australie moet alwaar hij aanvoerder is voor zijn nationale team bij de Olympische Spelen.

Waar Feyenoord de eerste kansjes van de wedstrijd kreeg was het FC twente dat op voorsprong kwam. Niemand anders dan de topspits van Twente Jan vennegoor of Hesselink wist Feyenoord doelman Jurek Dudek te verschalken op een voorzet van Cairo, 1-0.

Lang zouden de Enschedeers echter niet genieten van deze voorsprong. Zo'n 4 minuten later werd Tomasson vrijgespeeld. De Deen liet zich die kans niet ontnemen en scoorde gelijkmaker.

Vervolgens zakte de wedstrijd weer een beetje in. Na wat mogelijkheden van Feyenoord kwam FC Twente terug in de wedstrijd. De wedstrijd kabbelde daardoor naar het einde van de eerste helft.

Na de rust begon Feyenoord veel feller dan in de eerste helft. Al na 2 minuten was het raak. Opnieuw was het de veelbekritiseerde Tomasson die kon scoren. Dit keer via een schitterende omhaal. Net als in de eerste helft had het direct daarna weer gelijk kunnen staan. Jan Venngeoor of Hesselink faalde echter oog in oog met Dudek.

Het bleef vervolgens uiterst spannend in Enschede. Fc twente ging voor de gelijkmaker en feyenoord maakte meerderemalen uitstekend gebruik van de ruimte die FC Twente Feyenoord daarbij bood.

Tot goals kwam het echter niet meer vanwege het missen van scherpte in de afwerking aan beide kanten. De 1-2 was een verdiende maar nipte overwinning van de Rotterdammers. Indien FC Twente iets meer geluk gehad zou hebben, hadden ze meer gekregen dan een nederlaag.

Belangrijkste van de wedstrijd was echter dat Feyenoord zich revancheerde voor de uitschakeling voor de Champions League die de spelers nogal zwaar op de maag was gevallen. Winst in Enschede, altijd een van de lastigste uitwedstrijden, zal het elftal vertrouwen geven. Feyenoord heeft hiermee ook een voorsprong gekregen op de voornaamste concurrenten, waardoor Feyenoord voorlopig vol vertrouwen vooruit kan.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.