Barendrecht-Feyenoord 0-5 (0-3)

Feyenoord heeft zaterdagmiddag de amateurclub Barendrecht met 5 - 0 verslagen. De doelpunten van de Rotterdammers kwamen op naam van de Rus Korneev (2x), Kalou, Jochemsen en De Visser.

0-1 Korneev ('26 penalty)
0-2 Korneev ('40)
0-3 Kalou ('43)
Rust
0-4 De Visser ('65)
0-5 Jochemsen ('82)

Opstelling: Malkowski, Gyan ('46 Emerton), De Haan ('65 Laybutt), Rsaza ('65 Tininho), Van Wonderen, Bosvelt, Paauwe ('46 De Visser), Tomasson ('60 Jochemsen), Kalou, Korneev, Leonardo ('60 Van Vossen).

Feyenoord komt in zijn ritme

(Door: RvN)

Feyenoord speelde op zaterdag een gecontroleerde en rustige wedstrijd tegen de amateurs van Barendrecht. Hoewel Feyenoord niet tot het uiterste ging was het duidelijk dat de ploeg al in het seizoen zit. Er werd geconcentreerd gespeeld en de spelpatronen worden langzaam maar zeker zichtbaar. De amateurs hadden dan ook geen schijn van kans en mochten blij zijn dat Feyenoord niet echt doordrukte.

Ondanks dat Feyenoord in de beginfase een reeks van kansen kreeg, zou het tot de 25ste minuut duren alvorens het legioen kon juichen. Korneev werd in het strafschopgebied neergelegd. De Rus spotte met de voetbalwetten en nam de penalty zelf. Korneev wist met dit buitenkansje wel raad.

Nadat Paauwe de bal van afstand keihard op de lat schoot, zoals alleen hij kan, was het weer Korneev die de stand vergrootte. Van zo'n 15 meter schoot hij de bal mooi achter de keeper van Brendrecht, 0-2. Nog voor rust zette Bonaventura Kalou de Rotterdammers op een 3-0 voorsprong door een goede goal van Kalou.

In de tweede helft verdwenen al snel de spelpatronen door de vele wissels die Bert van Marwijk doorvoerde. Vanwege het feit dat de amateurs vermoeid raakten en dat enkele spelers zich wilden bewijzen, met name de Australiers Emerton en Laybutt, bleef het toch leuk voor het publiek. het zou uiteindelijk 0-5 worden door achtereenvolgens een actie van De Visser die hij ietwat gelukkig afrondde en kopbal van Jochemsen die een voorzet van Korneev binnenwerkte.