Geel: Schupp, Minavand, Strafner (Sturm), Paauwe, De Visser (Feyenoord)

Sturm Graz: Schicklgruber, Strafner, Foda ('62 Mamedow), Neunkirchner, Schopp, Schupp ('78 Korsos) , Fleurquin, Reinmayr ('71 Szabic) , Minavand, Juran, Kocijan
Feyenoord: Dudek, Gyan, Van Wonderen, Wonderen, De Haan, Rzasa, Bosvelt ('79 Jochemsen), Paauwe, Kalou, Korneev ('81 Cruz), Tomasson, Van Vossen ('58 De Visser)

Drama in blessuretijd

(Door: RvN)

Feyenoord liet vanavond in de uitwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League een prachtige uitgangspositie liggen. Feyenoord kwam in Oostenrijk al vroeg op ene belangrijke voorsprong. na een vroege penalty, kwam Sturm Graz uiteindelijk in blessuretijd tot een 2-1 overwinning via een tweede penalty. Cruz zag in blessuretijd rood. De 2-1 nederlaag is geen slechte uitgangspositie, maar het had veel beter gekund tegen de Oostenrijkers. Feyenoord zal nu thuis moeten winnen om naar de Champions League te mogen.

Bert van marwijk had vanavond slechts een kleine verrassing in petto ten opzichte van de verwachte opstelling. Van Marwijk durfde het niet aan om de jonge Leonardo te laten starten en gaf de kans aan de zeer ervaren Peter van Vossen. Verder waren er geen wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Newcastle.

In de 7de minuut kwam feyenoord ietwat gelukkig op voorsprong. Korneev liet weer eens onnavolgbare acties zijn. Een geplaatste bal van hem verdween vervolgens via het been van een Oostenrijker onhoudbaar in de goal.

Aan beide kanten volgden vervolgens kansen op doelpunten. Tegen de verwachting in was het een vrij open opening van de wedstrijd met verschillende kansen voor de beide doelen. Het was echter Sturm Graz dat de gelijkmaker kon binnenwerken. Gyan, van te voren door Osim aangemerkt als zwakste schakel in de verdediging, maakte een foutje door in het strafschopgebied Turan neer te leggen. Schopp wist wel raad met het buitenkansje van 11 meter.

Na die 1-1 zakte de wedstrijd wat in. Feyenoord kon geen druk zetten op de verdediging van Sturm Graz. De Oostenrijkse club had dan ook het meeste balbezit en een paar kansjes. In de eerste helft zou het echter niet meer tot een doelpunt komen.

In de tweede helft speelde Feyenoord ogenschijnlijk om de gelijke stand mee te nemen naar Rotterdam. De wedstrijd zakte in en was niet erg aantrekkelijk meer voor het neutrale publiek. Spannend bleef het door de stand echter wel.

Pas na 90 minuten brak de wedstrijd echt los. Bij een aanval in blessuretijd kende scheidsrechter Hauge de Oostenrijkers een tweede penalty toe. Dit keer was het De Haan die zijn tegenstander Kocijan te hard aanpakte in het strafschopgebied. fFyenoord dacht lange tijd zeker te zijn van de 1-1 eindstand. Die droom viel echter in de slotminuut in duigen. De penalty was geen probleem voor Schopp die zo zijn tweede doelpunt kon maken. Cruz maakte het vervolgens nog erger door vervolgens zijn frustratie te uiten via het natrappen van de tegenstander. De Argentijn kreeg rood en bewees daarmee eens te meer dat hij nog steeds zijn emoties niet volledig onder controle heeft. Cruz zal een flinke schorsing tegemoet gaan. tegelijkertijd zal hij het vertrouwen van Van Marwijk niet echt gewonnen hebben met deze actie.

Feyenoord zal nu thuis moeten winnen met 1-0 danwel met twee doelpunten verschil om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Indien feyenoord naast de winst zou grijpen dient het voor de UEFA Cup uit te komen. Feyenoord gaat volgende week een zeer lastig avondje tegemoet tegen een ploeg dat totaal voor het gelijke spel zal gaan en met listige counters Feyenoord in de val zal proberen te lokken. Bert van Marwijk zal de komende dagen ongetwijfeld nog een paar puzzeltjes op te lossen hebben.