Geel: Cruz (Feyenoord), Heubach, Ten Hag (Twente)

Feyenoord: Dudek, Gyan, De Haan, Konterman, Tininho, Bosvelt, Van Wonderen, Paauwe, Tomasson, Cruz, Korneev (Kalou '42)
FC Twente: Boschker, Hulshoff, Grujic, Ten Hag, Heubach, Rahim, Van der Laan, Ter Avest, Van de Meijde, Vennegoor of Hesselink, Booth

Gelijkspel voldoende in macabere wedstrijd

(Door: RvN)

Feyenoord heeft vanmiddag na een spannende maar macabere wedstrijd de voorronde van de Champions League gehaald. Door verlies van Ajax en het gelijke spel van Vitesse tegen Fortuna (Hulde voor Bert van Marwijk) behaalde Feyenoord ondanks het gelijke spel tegen FC Twente (1-1) de derde plaats en kwalificeerde zich daarmee voor Champions League. Het doel is daarmee dan alsnog behaald.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de slachtoffers en nabestaanden van de ramp in FC twente. Er werd ook met een rouband gespeeld. Hoewel FC Twente niet wilde spelen, werd er uiteindelijk toch gespeeld. De aanhang van FC twente hield een kwartier stilte alvorens de eigen ploeg aan te gaan moedigen.

De eerste kans zou voor FC Twente zijn. Scot Booth wist hem echter niet te benutten. dat deed Feyenoord even later wel. Al na 6 minuten kwam Feyenoord op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Korneev op een voorzet van Julio Cruz.

Hoewel Feyenoord dacht hieraan voldoende te hebben tegen de Twentenaren bleek dat volledig onjuist. Wat er zich ook in de hoofde van de spelers van twente afspeelden, FC Twente kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en speelde voor een plaats in de UEFA Cup. Gezien de stand van Ajax in Utrecht waren daar ook nog alle kansen voor.

Aan beide kanten ontstonden spannende situaties voor het doel, waarbij beide keepers handelend moesten optreden. Er hing in de tweede helft een goal in de lucht. Die zou uiteindelijk voor FC twente vallen. Uit de draai schoot hij de 1-1 achter Dudek binnen.

Grujic zou van scheidsrechter temmink een rode kaart krijgen voor het neerleggen van Cruz. Dat weerhieldt FC Twente er niet van te jagen op de winst in de Kuip. Zover zou het echter niet komen. Het bleef bij 1-1. Vervolgens zou het nog een paar minuten spannend blijven in De Kuip in afwachting op de einduitslag bij Vitesse. Toen die goed bleek uit te vallen ging er een golf van opluchting door spelers, technische staf en supporters van Feyenoord.

Feyenoord mag in augustus aan de bak om zich weer te plaatsen voor de Champions League en de broodnodige miljoenen die de Champions League in het laatje brengt.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.