Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenNEC-Feyenoord 0-2 (0-1)

Scoreverloop:
0-1 Konterman ('15)
0-2 Cruz ('79)

Scheidsrechter: R.Bossen

Opstellingen:
NEC: Roorda, Atmodikoro, Goulooze, Collen, Leiwakabessy, Schultz, Janssen, Arts, De Romijn, Renfurm, Van Rijswijk
Feyenoord: Dudek, Gyan,,De Haan (Van Gastel'70), Konterman, Rzasa, Bosvelt, Van Wonderen, De Visser, Tomasson, Cruz en Korneev (Kalou)

Feyenoord doet goede zaken(Door: RvN)

Feyenoord heeft vanmiddag zeer goede zaken gedaan in De Goffert in Nijmegen. Door de 2-0 winst op NEC behoudt Feyenoord de derde plaats en heeft het alles nog in eigen hand. Wel zal zondag in de eigen Kuip nog 'eventjes' van FC Twente gewonnen dienen te worden.

De wedstrijd begon van beide kanten aftastend, geen van de ploegen durfde echt het initiatief te nemen. De 0-1 na een kwartier kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen, al zullen weinig feyenoord supporters daarom malen. Bert Konterman verzilverde een corner door goed in te lopen bij de eerste paal en de bal achter de kansloze Roorda te werken.

feyenoord plooide vervolgens terug en liet NEC komen. De club uit Nijmegen hinkte op 2 gedachten. Wegens het positieve doelsaldo ten op zichte van MVV met wie zij duelleert om de nacompetitie te ontlopen, wilde NEC niet open en bloot aanvallen. Toch nam NEC het heft in handen.

De tweede helft was zekerniet beter. Er hing vanwege de belangen wel een bepaalde spanning in de lucht, maar leuk werd het nooit. Het zou nog wel 0-2 worden. Julio Cruz verzilverde de winst van feyenoord door een voorzet van invaller Tininho binnen te werken.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Feyenoord hoefde niet meer en NEC wilde er alles aan doen om de nederlaag geen grotere vormen te geven. Een wedstrijd om snel te vergeten. De punten zijn in deze fase van het seizoen veruit het belangrijkste en die zijn opnieuw naar Rotterdam gegaan. Henk van stee kan zijn ploeg nu gaan voorbereiden op de kraker in De Kuip tegen FC Twente.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. koos ham (7 pts.)
2. Chandler (6 pts.)
3. jozsef rules (5 pts.)
4. Mark (5 pts.)
5. Rutger (5 pts.)
6. bk (5 pts.)
7. natascha de graaf (5 pts.)
8. Van Hanegem (5 pts.)
9. Lindinho (5 pts.)
10. adomhof (5 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Pool.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.