Geel: Groenendijk, Bosschaart, J.de Jong (allen Utrecht)

Feyenoord: Dudek, Van Gobbel, Konterman, De Haan, De Visser, Bosvelt, Van Gastel (Cruz '46), Paauwe, Kalou, Tomasson, Samardzic
FC Utrecht: Wapenaar, Vreven, Van der Gaag, Zwaanswijk, Bosschaart, Robbemond, Lucius, Groenendijk, Touzani, J.de Jong, Dijkhuizen

Feyenoord verliest weer dure punten

(Door: RvN)

Feyenoord is vanmiddag in de KPN Telecompetitie tegen FC Utrecht tegen een verrassende en zeer dure nederlaag aangelopen. In De Kuip werd het 1-2 voor de Utrechtenaars. Feyenoord zakt daarmee (voorafgaand aan de wedstrijd Ajax - Sparta) naar een vierde plaats op de ranglijst. De nederlaag van FC Twente komt daarbij heel goed van pas.

Feyenoord kwam in de eerste helft al op achterstand door een doelpunt van Groenendijk na 25 minuten. In de tweede helft hoopte Beenhakker een en ander recht te trekken door met Cruz als invaller een versterkte aanval tegenover Utrecht neer te zetten.

Dat leek ook lange tijd succesvol toen Cruz een penalty verzilverde en beide ploegen op een 1-1 stand bracht. De wedstrijd leek vervolgens op een gelijkspel af te stevenen.

Slechts twee momenten waren er die daar nog iets aan konden veranderen. Feyenoord scoorde de 2-1, maar die werd om onbegrijpelijke redenen afgekeurd door de scheidsrechter.

Utrecht-aanvaller Kuyt scoorde in blessuretijd wel een reglementaire goal en bracht de ploeg uit Utrecht toch nog de drie punten.

Feyenoord zal nu alle zeilen moeten bijzetten om rechtstreekse plaatsing voor de Champions League veilig te stellen.

Later meer...

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.