Geel: Kalezic, Schops (RKC), Korneev, Rzasa, Van Wonderen (Feyenoord)

RKC: Van Dijk, T. Cornelisse, Nascimento, Kalezic, Nwakire, Govedarica (v/d Pennen '82), Schops, Van Wanrooy (Lanckohr '90), De Graef, Y. Cornelisse, Heesakkers (Petrov '69)
Feyenoord: Dudek, Van Wonderen, Konterman, De Haan, Rzasa, Bosvelt (Somalia '78), Korneev, De Visser, Kalou, Tomasson (Van Gastel '46), Van Vossen (Samardzic '46)

Feyenoord verzuimt in te lopen op Twente

Onrust blijft bestaan

(Door: WB)

Van Gobbel, Van Gastel en Cruz hoefden van trainer Beenhakker niet op te draven in de basis in Waalwijk. Cruz bleef zelfs helemaal thuis. Volgens de coach was dit om verschillende redenen het geval, het behoeft echter geen betoog dat een en ander samengehangen heeft met de onrust in de selectie van de laatste tijd. Helaas kwam aan deze onrust geen einde met een klinkende overwinning op RKC.

De eerste helft was zeer matig, van beide kanten. Deels was dit wel te wijten aan de bijzonder slechte grasmat, maar van een schokeffect door de zet van Beenhakker was zeker geen sprake. Feyenoord kwam echter wel op voorsprong. Waar heel RKC dacht aan buitenspel, scoorde Bosvelt. Wat eraan vooraf ging was een vrije trap die via de muur bij de Feyenoorder terecht kwam. Derhalve was het zeer terecht dat de situatie niet als buitenspel werd beoordeeld door de talentvolle jonge scheidsrechter Van Hulten.

Overigens werd de eerste helft nog ontsiert door een onbesuisde actie van RKC'er Heesakkers, die onnodig hard doorging op keeper Dudek. Dit werd niet bestraft door de scheidsrechter.

Feyenoord leek hiermee rustig aan de tweede helft te kunnen gaan beginnen en de wedstrijd lekker uit te kunnen spelen. RKC'er Van Wanrooy dacht hier echter anders over en maakte met een schitterende goal van 30 meter de gelijkmaker.

RKC, dat hoop putte uit deze goal drukte zowaar Feyenoord verder in de verdrukking. Slechts sporadisch kwamen de Rotterdammers nog aan aanvallen toe. Samardzic, Bosvelt en de erin gekomen Van Gastel kregen de bal er echter niet in. RKC lukte het wel om te scoren. Via Yuri Cornelisse, die optimaal profiteerde van een fout van Rzasa. Samardzic scoorde vlak daarop echter alweer de 2-2. Een knappe goal, die Feyenoord voor meer onheil behoedde. Met het wegvloeien van de krachten bij de Waalwijkers leek er zelfs nog meer te halen, maar daar kwam het in de malaise niet meer van.

De meegereisde supporters lieten hun ongenoegen duidelijk blijken middels spreekkoren. En ook Van Wonderen deed nog een duit in het zakje met zijn opmerking "we mogen bij Feyenoord niet te kritisch zijn, dus we zullen maar zeggen dat het geweldig was".

De strijd met Twente en Heerenveen om een plek in de Champions League is met deze wedstrijd nog lang niet beslecht. Volgende week thuis tegen Utrecht zijn de drie punten wederom een absolute vereiste.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.