Feyenoord: Dudek, Van Gobbel, Konterman, Van Wonderen, Rzasa, Bosvelt, Van Gastel (Cairo '73), Samardzic, Cruz, Kalou (Somalia '78)
Sparta: Kooiman, Bezzai, Marilia, Goossen, Van der Meer, Nielsen, Elzinga, Langerak, Inia (Zijm '78), Marbus, Boukhari (Noorlander '90)

CL kost Feyenoord weer punten

(Door: RvN)

Feyenoord verloor vanavond met 1-2 van Sparta in een overvalste derby in de Kuip. Daarmee verloor het niet alleen 3 punten maar ook de tweede plaats op de ranglijst. Duidelijk is dat de Champions league opnieuw zijn gevolgen toont in de nationale competitie.

Feyenoord begon wel scherp aan de wedstrijd. het kreeg een aantal kansen in de beginfase en in de 4e minuut kwam Feyenoord al op voorsprong. Tomasson kopte een voorzet van Samardzic binnen, 1-0.

Feyenoord blijft in de eerste helft doorgaan, maar kan de kansen niet verzilveren. het blijft 1-0 en als zo vaak ging dat een ploeg in de tweede helft opbreken. Dit keer was het in de 41ste minuut raak. Dudek redde nog wel op een inzet van Boukhari maar na slecht uitverdedigen van Van Wonderen weet Anders Nielsen voor de Spartanen te scoren door Dudek door zijn benen te schieten. Niet veel later wist Van der Dunnen nog op de paal te schieten, een voorbode voor de tweede helft.

De tweede helft begon eigenlijk als de eerste. het regende kansen voor Feyenoord. Maar het geluk zat Feyenoord niet mee. Ook scheidsrechter Bossen overigens niet, die Feyenoord een zuivere penalty ontnam door een actie van Kalou waarna hij werd neergelegd niet af te fluiten.

Aangezien Feyenoord niet scoorde, maakte Sparta daar slim gebruik van. Via een goede counter van opnieuw Boukhari kwam Sparta op een 1-2 voorsprong doordat Boukhari de bal mooi langs Dudek schoot. Daarmee verloor Feyenoord de wedstrijd, simpel omdat het de kansen niet benutte.

Opnieuw verliest Feyenoord dus punten terugkomend van een Champions League duel. Dure punten in de race om de tweede plaats in de Nederlandse competitie die het voorlopig af heeft moeten staan aan FC Twente, dat nu 3 punten voorsprong heeft.