Cambuur: De Ron, Scharrenburg, Vergoossen, Berhalter, Loontjens, Alflen (Roelofsen '46), Durmusoglu, Levtsjenko (Van de Heide'66), Van Utrecht (Tammer/69), Nelisse, De Waard
Feyenoord: Dudek, Gyan, Rzasa, Van Wonderen (De Haan '46), Konterman, Kalou, Bosvelt, Van Gastel, Van Vossen, Tomasson (De Visser '68), Cruz

Feyenoord doet goede zaken in Friesland

(Door: RvN)

In tegenstelling tot vorige week won Feyenoord, tussen twee Champions league duels in, deze keer wel in Friesland. Cambuur Leeuwarden moest er met 2-3 aan geloven. Feyenoord deed daarmee goede zaken in de race om een plaats voor de Champions League. Zeker met de nederlaag van Ajax van afgelopen week in Sittard.

Feyenoord hoefde vanavond absoluut niet tot het uiterste te gaan in de wedstrijd tegen Cambuur. Het verzet van de ploeg die dit jaar tegen directe degradatie moet strijden was onverwacht slap. Feyenoord kwam dan al na 3 minuten op voorsprong doordat Cruz simpel een voorzet van Kalou mocht binnentikken.

Na een half uur kwam Feyenoord op 0-2 nadat van Vossen Scharrendijk uitspeelde en de bal achter de kleine De Ron schoot.

Cambuur kwam verrassend weer terug in de wedstrijd, nota bene door een foutje van Dudek (net als tegen Chelsea). Leonard van Utrecht maakte er dankbaar gebruik van.

Feyenoord hoefde daar echter niet van in paniek te raken en deed dat dan ook niet. Zonder echt aan te zetten vergrootte Feyenoord de voorsprong weer door een doelpunt van Bosvelt na een typische rush van Van Vossen.

In de tweede helft werd het eigenlijk alleen maar minder. Feyenoord hoefde niet meer of beter gezegd, dacht niet meer te hoeven en Cambuur geloofde er niet in. Beenhakker kon dan ook gerust Tomasson en Van Wonderen in de rust wisselen om ze te sparen voor de wedstrijd van aanstaande woensdag. De Haan en Visser waren hun vervangers.

De wedstrijd kabbelde voort tot het laatste kwartier, waarin Nelisse de ploegen dichterbij elkaar bracht door een hoekschap achter Dudek in de goal te werken. De huurling van Feyenoord bracht daarmee het geloof en de hoop in een goede afloop terug bij spelers en supporters.

Cambuur ging daarna vervolgens zowaar nog voor het gelijke spel, maar dat bleek uiteindelijk te laat voor Cambuur.

Feyenoord kon met de drie punten naar huis en daarmee de tweede plaats op de ranglijst verstevigen, hetgeen zo tussen twee Champions League wedstrijden in zeer positief kan worden genoemd.
Feyenoord kan zich nu volledig gaan voorbereiden op de allesbeslissende wedstrijd in Marseille tegen Olympique.