Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenHeerenveen-Feyenoord 3-0 (1-0)

Scoreverloop:
1-0 Hansma ('34)
2-0 Lurling ('55)
3-0 Nurmela ('89)

Scheidsrechter: Uilenberg
Geel:

Opstellingen:
SC Heerenveen: Vonk, Venema, Hansma, Klompe, Mitrita, Holm, Huizingh, Lurling, Nurmela, Talan (Houttuin '79), Jensen (Pulkkinen '81)
Feyenoord: Dudek, Van Gobbel, Konterman, Van Wonderen, Rzasa, Bosvelt, Van Gastel (Cairo '72), De Visser, Tomasson, Cruz, Samardzic (Somalia '72).

Na winst CL grote nederlaag in competitie(Door: RvN)

Feyenoord heeft vanavond in Heerenveen een forse veer moeten laten in de strijd om het kampioenschap. Feyenoord lijkt daarvoor nu echt uit de race na een 3-0 verlies tegen Heerenveen. Op de 4e plaats staande zal Feyenoord nu ook in de competitie weer op moeten gaan letten en niet alle energie te verspelen aan de Champions League.

Een verwachte opstelling van Beenhakker, zonder de geblesseerde Kalou, kon het Heerenveen niet moeilijk maken. Heerenveen overklastte de Rotterdammers, die nog niet hersteld waren van de zware wedstrijd in Rome.

Pas in de 39ste minuut kwam Heerenveen op voorsprong. Het was een wonder overigens dat het nog niet eerder in de wedstrijd gebeurde. Hansma mikte de bal via de binnenkant van de paal binnen, 1-0.

Op de 2-0 moesten de toeschouwers bijna een uur wachten. De opvolger van Van Nistelrooy, Lurling, scoorde vlak voor het uur de 2-0.

Pas in de slotfase kon Feyenoord het spelbeeld in handen nemen en Heerenveen terugdringen. Tot dan toe had Heerenveen continu het beste van het spel. Het was te laat voor Feyenoord om een en ander recht te zetten in de score.

Zeker nadat Uilenberg Cruz geen strafschop gaf, waar hij wel recht op had, was de wedstrijd gespeeld. Dat het toen nog 3-0 werd via een goal van Nurmela was slechts een feit voor de statistieken. Bert Konterman ging bij deze aanval kinderlijk in de fout. Nurmela kon uit de rebound van een doelpoging van Lurling de 3-0 binnenschieten.

Feyenoord deed zichzelf geen goede zaak en weet dat het vanaf nu vol aan de bak moet in de competitie. En dat terwijl het nog volop meedoet in de Champions League. De selectie zal nu aan moeten tonen dat het 18 volwaardige spelers heeft die een seizoen lang op het hoogste niveau kunnen spelen.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.