Geel: Lombardo, Stankovic, Simeone, Couto (Lazio), De Haan (Feyenoord)

Lazio: Marchegiani, Gottardi, Mihajlovic ('40. Negro), Couto, Lombardo, Veron (69. Nedved'), Sensini, Simeone, Mancini, Boksic en Inzaghi ('60 Stankovic). Feyenoord: Dudek, Van Gobbel, Konterman, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Van Gastel ('83. Gyan), Paauwe, De Visser ('75. Samardzic), Kalou ('46. Tomasson) en Cruz.

Sensatie in Rome

(Door: RvN)

Door een 1-2 overwinning Op Lazio Roma is Feyenoord de verrassende koploper in de poule met verder Chelsea en Olympique Marseille. De 1-2 in Rome was een absolute stunt, waar maar weinige mensen van te voren rekening mee gehouden hadden.

In de eerste helft begon Feyenoord nogal mat, lekek het het echte geloof op een goed resultaat te missen. Lazio Roma deed dan ook wat er van ze verwacht werd en nog voor rust bracht Verén de Italianen op 1-0. Een bal van Sensini werd door de Italiaan schitterend via een lobje over Dudek gelepeld.

In de rust bleef Kalou, na alle hectiek eerder rond zijn persoontje nu geplaagd door een spierblessure, in de kleedkamer achter. Tomasson, zijn vervanger, bleek het goudhaantje van Beenhakker, al dacht de Deen daar zelf anders over. Woedend vanwege zijn rol als reserve kwam hij getergd in het veld en zorgde hij eigenhandig ervoor dat de 1-0 achterstand werd omgezet in een 1-2 voorsprong.

Een voorzet van Samardzich verzilverde de trefzekere Deen simpel, waardoor er een gelijke stand op het bord kwam pakweg een kwartier voor tijd. In de laatste minuten na een aantal gemiste kansen van feyenoord wist Tomasson opnieuw te scoren door een geplaatst schot in de korte hoek langs de keeper. De verbouwereerde Italianen die allang dachten de overwinning in de tas te hebben, kregen zo een koude douche.

Een terechte zege voor de Rotterdammers die het grootste deel van de wedstrijd een overwicht hadden op Lazio Roma, dat vandaag een hele matige dag had. De ploeg kampt nog steeds met het feit dat de sterrenformatie niet tot een echte ploeg gesmeed kan worden.