Dudek, Van Gobbel (Van Gastel, '46), Wonderen, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Paauwe, Tomasson, Cairo, Cruz, Samardzic.
MVV: Snelders, Van Bogaert, Vonk, Tomasic, De Jong, Gudjonsson, Vaessen, Meert, Caers, Taiwo (Kociski '46), Emerson

Feyenoord simpel langs MVV

(Door: RvN)

Feyenoord had vanavond een makkelijke generale voor de zware Champions League wedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Lazio Roma. MVV werd in de eigen Kuip met 3-0 verslagen zonder teveel krachten te verspelen.

Feyenoord begon gedreven en hoopte het verkentje uit Maastricht snel te wassen zodat het weinig krachten hoefde te verspelen naarmate de wedstrijd vorderde. Dat leek ook snel te gaan lukken.

Na een aantal gemiste kansen scoorde Tomasson in de 12e minuut vanuit een hoekschop de 1-0 binnen. Feyenoord nam een beetje gas terug maar bleef heer en meester op het veld. Ze kregen echter te weinig kansen tegen het zwakke MVV.

De tweede helft stond volledig in het teken van de rentree van Jean Paul van Gastel na maanden afwezigheid.

Na een uur tijd verdubbelde de Argentijnse spits Julio Ricardo Cruz de score. Hij kreeg een penalty die Samardzic versierd had.

De derde goal kwam op naam Van Korneev. De invaller wist de bal op uitstekende wijze te stiften over de uitkomende doelman Snelders van MVV. Korneev bewijs daarmee nog maar weer eens zijn waarde voor Feyenoord.

De wedstrijd liep daarmee precies zoals Beenhakker gewild zal moeten hebben met uitzondering van het feit dat hij Feyenoord ongetwijfeld eerder op een meer comfortabele voorsprong had willen zien staan. Met de 3-0 stand was er voor Beenhakker zelfs ruimte om het jonge talent Olfers in de slotfase in te zetten.

Feyenoord kan na de makkelijke generale zich nu voorbereiden op het topduel in Rome tegen Lazio. Met Kalou erbij en de nodige creativiteit die dat met zich meebrengt moet feyenoord dan als underdog hopen op een stuntje.