Feyenoord: Lodewijks, Emerton, Loovens, Paauwe, Rzasa, Kalou (Bombarda '71), Bosvelt, Ono, Pardo (Lurling '46), Van Persie (leonardo '83), Van Hooijdonk

Vitesse: Jevric, Cornelisse, Stefanovic, Zeman, Frénkel, Rojer (Mbamba '56), Van Halst, Claessens, Martel (Rankovic '93), Amoah (Janssen '73), Peeters

Feyenoord komt met de schrik vrij

(Door: )

Feyenoord heeft via een 2-1 thuiszege op Vitesse de tweede plaats overgenomen van Ajax. Feyenoord heeft nu twee punten voorsprong op de Amsterdammers. Ajax heeft echter nog een wedstrijd te goed, zondagmiddag tegen NAC. Feyenoord kwam tegen Vitesse met de schrik vrij. De Rotterdammers wisten pas in blessuretijd via Lurling de zege veilig te stellen.

Het zag er allerminst naar uit dat Feyenoord zou gaan winnen. Bert van Marwijk moest noodgedwongen met een aangepaste verdediging starten. Vanwege de schorsingen van De Nooijer en Van Wonderen koos hij van een centrum met Paauwe en Loovens. Rzasa kwam daardoor op links weer terug in het team. op het middenveld kreeg Pardo de voorkeur boven Lurling.

Feyenoord speelde een behoorlijke eerste helft. Het kwam dan ook op voorsprong via Van Persie. één van de goede rushes van Brett Emerton was succesvol. hij gaf de bal vanaf rechts voor. Van Persie kwam voor zijn man en kon goed inkoppen. 5 minuten stond het echter al weer gelijk door een doelpunt van Bob Peeters.

In de tweede helft kon Feyenoord nauwelijks iets creeren. Er ontstonden slechts enige kansen. Zo schoot Bombarda de bal met een hard afstandschot net over. Aan de andere kant moest Loovens de bal koppend uit de goal houden om een achterstand te voorkomen. Het duurde tot zo'n 5 minuten in blessuretijd toen invaller Lurling alsnog de drie punten voor de Feyenoorders kon binnenhalen. Lurling viel na rust in voor Pardo om aanvallend iets meer druk te zetten. dat leverde aanvankelijk weinig op. Na 90 minuten werd hem nog een kaart aangesmeerd door Vitesse doelman Jevric. 5 minuten in blessuretijd kwam de bevrijding alsnog via een droog schot.

De goal was een ontlading zowel voor de spelers als technische staf, die de bevrijdende treffer uitgebreid vierden. Iedereen leek ook juist Lurling, die zo'n moeilijke tijd doormaakt bij Feyenoord, de goal extra te gunnen.

Opnieuw dus een zeer gelukkige zege voor de Rotterdammers. Op dit moment lijkt alles mee te zitten en dat is dan nog het meest positieve gegeven met het oog op de halve finale wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Ajax.

Feyenoord had in de opkomende Emerton en de verdedigende Loovens zijn beste spelers. Aanvaller Van Persie werd uitgeroepen tot Man of the Match. Leonardo viel in de slotfase in en maakte daarmee zijn rentree na maanden blessureleed. Hij was zowel aanvallend als verdedigend erg actief.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.