Geel: Van der Kruis (De Graafschap), Van Wonderen (Feyenoord)

Rood: Buffel ('56, 2x geel), De Nooijer ('60, neerhalen doorgebroken speler)

De Graafschap: Wevers, Duits (Van der Haar '46), Van der Kruis, Berck Beelenkamp, Van Gastel (Smit '73), Hermans (Bakens '46), Hertog, Ter Avest, Van Leerdam, Leonardo, Zafarin

Feyenoord: Lodewijks, Emerton, De Nooijer, Van Wonderen, Paauwe, Kalou, Bosvelt, Ono, Van Persie (Loovens '63), Buffel, Van Hooijdonk

Met 9 man naar zege in Doetinchem

(Door: )

Feyenoord heeft vanavond een krankzinnige wedstrijd in Doetinchem met 3-4 winnend weten af te sluiten. Feyenoord kwam in de eerste helft simpel op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Van Persie en Buffel. Feyenoord speelde niet groots maar controleerde de wedstrijd en had verder uit kunnen lopen. Feyenoord nam in de tweede helft gas terug en zou zich dat bijna moeten bekopen. Van der Haar bediende Van Leerdam die goed de aansluitingstreffer binnenwerkte. Vanaf de 55ste minuut ging het echt fout. Buffel drong het strafschopgebied binnen. De Belg liet zich vallen en liep daardoor tegen een gele kaart op voor Schwalbe. Dat was zijn tweede van de wedstrijd en hij moest dus vertrekken. 3 minuten later moest ook De Nooijer van het veld. Hij had een doorgebroken speler neergehaald. Feyenoord moest met negen man verder. In die krankzinnige fase waren het Van Gastel en de uitblinkende Van der Haar die Feyenoord op een 3-2 achterstand zetten.

Met negen man kon Feyenoord door enorme fouten bij De Graafschap alsnog de zege met 3-4 binnenhalen. Kalou profiteerde slim van slechte communicatie tussen verdediging en de keeper. Hij snoepte de bal af van de keeper op de rand van het strafschopgebied en draaide hem handig in het lege doel. Kalou werd vervolgens in de slotfase nog hardhandig neergehaald in het strafschopgebied. De aanvaller raakte geblesseerd,maar zorgde daarmee wel voor de beslissende penalty. Van Hooijdonk liet dat buitenkansje uiteraard niet onbenut.

Feyenoord behaalde daarmee drie hele dure punten in de strijd om de tweede plaats met Ajax. De manier waarop de overwinning tot stand kwam, zal de ploeg de komende weken extra kracht geven om 90 minuten lang door te kunnen knokken in de strijd om die felbegeerde tweede plaats.

Feyenoord coach Bert van Marwijk was na afloop zeer te spreken over de prestatie van zijn elftal tegen De Graafschap. 'Bij rust had het al beslist moeten zijn met een aantal goals. Het bleef slechts 0-2. ik had er alle vertrouwen in dat we de derde goal zouden maken. In plaats van 3-1 door Buffel krijg je dan rood tegen en wordt het zomaar opeens 3-2. Daarna was het geweldig wat het elftal liet zien. Het elftal toonde heel professioneel te kunnen spelen en toonde veel veerkracht en karakter. Dikverdiend vind ik de overwinning. Zelfs met acht man kregen we nog de beste kansen. Het blijkt gewoon dat dit team heel goed in elkaar zit anders kan je dit nooit meer omkeren.'

Van Marwijk had nog een groot compliment voor Ono en Kalou die geblesseerd op karakter Feyenoord er doorheen sleepten.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.