Geel: Prommayon,Valk,Abdellaoui (Willem II) Tomasson,Konterman, v.Gobbel (Feyenoord)

Opstellingen: WILLEM II: v.Fessem,Prommayon,Victoria,
Tomasson (Somalia/82),Cairo (v.Vossen/
71),Cruz

Feyenoord onderuit in Tilburg

(Door: RvN)

Feyenoord is vanmiddag in Tilburg onderuit gegaan tegen Willem II en heeft daardoor duur puntverlies opgelopen in de race om het kampioenschap.

Feyenoord startte met bija dezelfde opstelling als vorige week tegen Vitesse. Cruz, weer fit, verving kalou die zoals bekend voor 2 weken in Afrika is voor kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen.

In de eerste helft duurde het even voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Op een aantal opvliegingen na bleef het eigenlijk een beetje voortkabbelen, zeker in verhouding tot de spectaculaire wedstrijden die Willem II - Feyenoord normaal gesproken altijd zijn.

Pas in de 60ste minuut brak de wedstrijd echt open. Een foutje van de Willem II verdediging stelde Paul Bosvelt in staat de 0-1 binnen te schieten. De kleine Feyenoord aanhang die wel in het stadion aanwezig was zag dat met tevredenheid aan en dacht dat de buit al binnen was.

Willem II greep die achterstand echter aan om alle schroom van zich af te laten vallen en op de aanval te gaan spelen. Dat leverde een aantrekkelijke wedstrijd op met chaotische situaties. In een van die situaties voor het doel van Dudek wist Abdellaoui Dudek te passeren met de gelijkmaker.

Acht minuten voor tijd scoorde nota bene verdediger Prommayon de winnende goal binnen, helaas wel verdiend voor de Tilburgers die meer inzet en initiatief toonden. De spitsen die Beenhakker in de slotfase nog inbracht konden Willem II niet meer deren.

Feyenoord's aanval op de top is hiermee min of meer afgeslagen. De achterstand op Ajax en met name PSV is behoorlijk en het voelt de een aantal subtoppers hijgerig in de nek. Alles is nog mogelijk, maar feyenoord had het zichzelf makkelijker kunnen maken.