Geel: Schoenmakers, Boekweg (FC Groningen)

Feyenoord: Lodewijks, Emerton, De Nooijer, Gyan, Paauwe, Bosvelt, Ono (Acuna '73), Buffel (Lurling '77), Kalou, Van Hooijdonk, Van Persie (Pardo '64)

FC Groningen: Ten Rouwelaar, Elshot, Schoenmakers (Drent '46), Boekweg, Florén, Matthijs, Van Gessel, Bronkhorst, Ikedia, Salmon (Johansson '64), Tuhuteru

Makkelijke overwinning voor Feyenoord

(Door: )

Feyenoord heeft vanmiddag een makkelijke overwinning behaald op het zwakke FC Groningen. In De Kuip werd het 4-1 voor de Rotterdammers. Bij rust stond de ploeg al met 3-0 voor. Die 3-0 kwam tot stand tussen de 32ste en 29ste minuut. Van Hooijdonk (2x), Emerton en Buffel maakten de doelpunten. Van Hooijdonk komt daarmee op een seizoenstotaal van 13 doelpunten.

Feyenoord profiteerde optimaal van de nederlaag die Ajax leed in Utrecht (1-0). De achterstand op de Amsterdammers bedraagt nog vier punten.

Bert van Marwijk kom uiteindelijk na veel onrust rekenen op zowel Patrick Lodewijks als Edwin Zoetebier (op de bank). Lodewijks kreeg nauwelijks iets te doen op een late eretreffer van Van Gessel na. Bert van Marwijk koos voor Gyan in het centrum als vervanger voor de geblesseerde van Wonderen. Gyan kreeg de voorkeur boven Loovens rechts in het centrum van de verdediging.

Feyenoord was geen top, maar speelde wel behoorlijk. Na een half uur spelen brak Van Hooijdonk de ban. Hij kopte een voorzet uit een vrije trap van Ono achter Ten Rouwelaar. Vervolgens liet de Feyenoord spits met zijn dertiende treffer Ten Rouwelaar opnieuw grabbelen na een voorzet van Bonaventura Kalou. 5 minuten later besliste Emerton de wedstrijd met de derde treffer uit een assist van Shinji Ono.

In de tweede helft had Feyenoord diverse kansen tegen Fc Groningen om er een monsterscore van te maken. O.a. de lat (bij een kans van van Hooijdonk) voorkwamen dat. Feyenoord kwma nog wel op 4-0 door een doelpunt van Thomas Buffel. In de slotfase mocht Van Gessel de eer redden, een doelpunt die verder slechts voor de statistieken was.

Zie ook de foto's op het Feyenoord Forum live tijdens de wedstrijd

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.