6-0 Van Persie ('64)
6-1 Juliana ('86)

Van Persie scoort 5 keer tegen AGOVV

(Door: K)

Feyenoord heeft woensdagavond in een halfvolle Kuip met 6-1 gewonnen. De Rotterdammers bereikten daarmee de kwartfinale waarin ze in De Kuip Vitesse zullen ontvangen. De grote man in De Kuip was opnieuw Robin van Persie. De spits is de laatste weken enorm op schot en scoorde vanavond maar liefst 5 keer in 20 minuten tijd. Vlak voor het einde mocht de ploeg uit Apeldoorn nog een eretreffer scoren.

AGOVV begon aanvallend aan de wedstrijd. Het kon de eerste 10 minuten Feyenoord vrij makkelijk van het eigen doel houden en kende vrij veel balbezit. Het duurde lang voordat Feyenoord het klasseverschil in het veld echt tot uitdrukking kon brengen.

Vlak voor rust sloeg Feyenoord toe en besliste het direct de wedstrijd. Na een hoog ingebrachte bal van Ono kwam de bal vrij gelukkig voor de voeten voor Lurling. Die aarzelde niet en schoot de 1-0 binnen. In blessuretijd besliste Van Persie vervolgens de wedstrijd na een assist van Van Hooijdonk. Daarmee werd de 'periode-Van Persie' ingeluid. Dat hij even 15 minuten voor de thee naar binnen moest hinderde hem niet.

Van Persie was weer op stoom gekomen. Direct na rust besliste hij de wedstrijd definitief door de 3-0 binnen te schieten. Tegen de amateurs van AGOVV was de jonge spits gedreven om te laten zien dat hij eigenlijk in het centrum thuishoort. Dat onderstreepte hij vervolgens om in het volgende kwartier nog eens drie keer te scoren. Met de 5 goals was Van Persie uiteraard dé gevierde man. Naast het feestje van AGOVV was het vooral Van Persie die na afloop kon lachen.

Dat AGOVV op de counter twee minuten voor tijd de 6-1 maakte via Juliana vond eigenlijk alleen keeper Patrick Lodewijks erg. De rest gunde het de ploeg van Stanley Menzo wel.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.