3-1 Nurmela ('88)

Arbiter: Bossen

Toeschouwers: 14.400

Geel: De Jong, Nurmela (Heerenveen)

Bijzonderheid: De 17-jarige Jesper Hogedoorn verving na 9 minuten L'Ami. De 3e keeper van Feyenoord liep bij een botsing met Denneboom een sleutelbeenbreuk op.

SC Heerenveen: Vonk, Bakkati, Hansson, Hansma, Edman, Véyrynen, Radomski, Jensen, De Jong, Nurmela, Denneboom( Selakovic '86)

Feyenoord: l'Ami (Hogedoorn '9), Gyan (Bombarda '79), Van Wonderen, Loovens, Song, Emerton, Bosvelt, Ono, Buffel, Van Hooijdonk, Van Persie (Lurling/70)

4e nederlaag van Feyenoord; nu tegen Heerenveen

(Door: )

Voor het vierde seizoen op rij liep Feyenoord tegen een nederlaag op in Heerenveen. Dit keer eindigde het duel in een 3-1 nederlaag voor de Rotterdammers. Feyenoord kon daardoor niet profiteren van het puntverlies van Ajax (1-1 tegen De Graafschap). De andere concurrenten PSV (nr 2) en FC Utrecht (nr 4) spelen zondag in de Domstad tegen elkaar.

Na 5 minuten spelen sloeg het noodlot al toe. L'Ami liep na een actie tegen Nurmela een sleutelbeenbreuk op. dat leverde Heerenveen een vrije trap op. Wat erger was was het uitvallen van de derde keeper. De jonge Jesper Hogendoorn, 6e keeper, moest vervolgens onder de lat. In een hectische eerste helft had Feyenoord het moeilijk in Heerenveen. In de tweede begon Feyenoord goed en leek het zich te hervinden. Dat leverde een doelpunt op die op naam kwam van Buffel. Na een hoekschop van Emerton zette Van Wonderen opnieuw in. Paul Bosvelt schoot en zag vervolgens dat Buffel in de baan van het schot de bal van richting veranderde en daarmee de 0-1 binnenwerkte.

Door die goal barstte heerenveen eigenlijk pas echt los. Heerenveen ging met nieuwe energie voor de gelijkmaker. 6 minuten na de goal van Buffel schatte Hogedoorn een bal corner verkeerd in. De Fin Vayrynen kon profiteren. Nog weer 6 minuten later was het Denneboom die in het strafschopgebied de bal uitstekend achter Hogedoorn tikte.

Feyenoord probeerde het nog wel. Zo kreeg van Hooijdonk een kans opd e 2-2, die hij eigenlijk had moeten maken. 3 meter voor de goal kopte hij een bal tegen Heerenveen keeper Vonk aan.

Vervolgens raakte ook Chong-gug Song nog eens geblesseerd. De Koreaan kon echter vanwege de drie wissels niet meer uit het veld gehaald worden. 3 minuten voor tijd maakte Heerenveen goed gebruik van de vrijheid en besliste het de wedstrijd. Vayrynen gaf de bal breed aan Nurmela die simpel kon scoren.

Vlak na de wedstrijd kon Van Marwijk niet echt opgelucht zijn vanwege de meevaller van het puntenverlies van Ajax. 'het belangrijkste is dat we zelf de ploeg weer op de rails kunnen krijgen, want dit komt zeker hard aan. het zijn zware tijden.' Volgens Van Marwijk speelde het uitvallen van L'Ami een cruciale rol in de wedstrijd. 'Alles zit tegen op het moment. Het was geen hoogstaande wedstrijd. na een moeizaam begin kregen we iets meer rust. We gaven in de eerste helft weinig weg en kregen een een enkele mogelijkheid. Als we de tweede helft iets rustiger zouden kunnen zijn, dan zouden we eindelijk eens een keer punten kunnen gaan halen hier in Heerenveen' zo dacht Van marwijk in de rust.

Bij de 0-1 bleek vervolgens dat we op het moment niet op de nul kunnen spelen, de punten kunnen verdedigen. Als we hier met 0-1 voorkomen met een vertrouwde verdediging dan hadden we de 0-1 zeker vast kunnen houden, dat weet ik zeker. De keeperssituatie heeft zeker ook zijn weerslag op de verdediging, dat is logisch. De 1-1 was vervolgens het beslissende moment. Dan voel je je machteloos als je voelt dat je de voorsprong niet kunt verdedigen.'

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.