Laros, Van Hooijdonk, Fortes (Vitesse), Paauwe, Cairo, Rzasa, Van Wonderen (Feyenoord)

Vitesse: Jevric, Veldman, Kreek, Van Hintum, De Marchi, Grozdic (Diarra '68), Van de Brom, Laros (Janssen '68), Fortes, Sikora, Van Hooydonck

Feyenoord: Dudek, Van Gobbel, Konterman, Bosvelt, Rzasa (Samardzic ('60), Paauwe, Van Wonderen, De Visser, Cairo, Tomasson, Kalou

Feyenoord in zinderende wedstrijd gelijk

(Door: RvN)

Feyenoord heeft in een zinderende wedstrijd in Arnhem met 3-3 gelijkgespeeld tegen het Vitesse van Ronald Koeman.

Beenhakker begon zonder Cruz en Van Vossen. De eerste had zich afgemeld wegens griep. Van Vossen door Beenhakker wegens een vormcrisis buiten de ploeg gelaten.

De wedstrijd was nog amper begonnen toen Feyenoord voor de eerste keer op achterstand kwam. Konterman maakte na 2 minuten een inschattingsfoutje waardoor Van Hooydonck simpel kon scoren, 1-0.

Feyenoord was niet onder de indruk, speelde behoorlijk en kwam na 23 minuten op een gelijke stand. Een pass van Paauwe kreeg hij via de schijven Cairo en kalou weer terug voor de goal. Hij toen geen enkele moeite om de bal achter Jevric in de goal te werken.

Tien minuten later ontstond er veel oproer toen scheidsrechter Van Hulten een penalty toekende aan Vitesse. Rzasa speelde de bal met de hand, maar volgens Feyenoorders was het geen opzettelijk hands. Op advies van de grensrechter werd het een penalty, die door Van Hooydonck werd binnengeschoten, waardoor hij met zijn tweede goal Vitesse voor de tweede keer op voorsprong bracht.

Het duurde tot de 67ste minuut voordat feyenoord gelijkkwam door Tomasson. Het sein voor Feyenoord om voor de overwinning te gaan spelen. Die overwinning zat er ook in.

Het was echter Vitesse dat verrassend en tegen de verhouding in op 3-2 kwam. Invaller Diarra kopte een hoekschop binnen.

Opnieuw kende feyenoord veel veerkracht en was het totaal niet onder de indruk van de achterstand. Na twee minuten was het Konterman die het kunststukje van Diarra herhaalde en de 3-3 binnenwerkte vanuit een corner.

Marco di Marchi kreeg in de slotfase nog een rode kaart. Feyenoord kreeg tegen 10 man nog wel kansen. maar dit keer mocht het niet meer baten en kon feyenoord in de slotfase niet opnieuw een wedstrijd ombuigen in een overwinning.