PSV: Waterreus, Bogelund (Lucius '72), Ooijer, Faber, Bouma, Van Bommel, Vogel (Van der Schaaf '77), Rommedahl, Robben, Vennegoor of Hesselink, Kezman

Feyenoord: Lodewijks, Song, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa, Emerton, Bosvelt, Ono, Buffel, Bombarda (Kalou '51), Lurling (Loovens '81)

Feyenoord verslaat PSV in eigen huis

(Door: )

Feyenoord heeft goede zaken gedaan voor het zelfvertrouwen en voor de stand op de ranglijst. In Eindhoven won Feyenoord met 1-2 van PSV. De achterstand op PSV bedraagt daardoor nog mar 1 punt op de Eindhovenaren.

De wedstrijd begon een kwartier later doordat de spelersbus met een half uur vertraging in Eindhoven aankwam. Oorzaak was een ongeluk op de A58 waardoor De spelersbus van Feyenoord een eind om moest rijden. Van Marwijk honoreerde toch wel verrassend de roep om Bombarda. Kalou werd daarvan het slachtoffer. Ook ana de kant van PSV één verrassing. Vennegoor of Hesselink verving Bruggink als schaduwspits.

Feyenoord kwam goed weg toen Temmink na 2 minuten een ogenschijnlijk zuiver doelpunt van Kezman afkeurde wegens hinderen van de keeper. Vennegoor of Hesselink ging samen met Lodewijks omhoog maar deed verder weinig, zeker aangezien het buiten het doelgebied was. Het eerste kwartier was volledig voor de Eindhovenaren. Feyenoord mocht in die periode van geluk spreken dat het niet op achterstand was gekomen.

Na ruim een kwartier spelen knokte Feyenoord zich terug in de wedstrijd en ging het spel gelijk op. Feyenoord kwam verrassend op een 0-1 voorsprong via Ono. Hij werd door Buffel vrij voor de goal gezet. De Japanner wist wel raad met dat buitenkansje. Feyenoord ging vervolgens door en wist nog voor rust die voorsprong te verdubbelen. Bombarda gebruikte zijn lichaam en kon Buffel vrijspelen. Die tikte de bal over Waterreus heen voor de 0-2. Een ongelofelijke luxe voor de Rotterdammers in een vrij matige wedstrijd. Buffel en Lodewijks konden terugkijken op een goede eerste helft. Verder waren er nauwelijks uitblinkers te noemen aan Feyenoord kant.

In de tweede helft ging PSV op zoek naar de aansluitingstreffer. Na 5 minuten had Buffel dé kans op de 0-3 om de wedstrijd te beslissen. Hij zag Waterreus op zijn weg. Vervolgens beperkte Feyenoord zich tot verdedigen ind e hoop de 0-2 naar huis te kunnen nemen. Waarschijnlijk om die reden wisselde Van Marwijk Bombarda na 50 minuten voor de snellere Kalou. De speler uit Ivoorkust zou er in het vervolg absoluut niet aan te pas komen. Feyenoord verloor zijn aanspeelpunt, waardoor het niet veel anders restte dan verdedigen. Het hield PSV in een matige tweede helft wel vrij makkelijk van de goal af.

PSV kwam nog wel terug tot 1-2. Vennegoor of Hesselink troefde Rzasa af en gaf de bal voor op Rommedahl. Daardoor werd het in de slotfase nog heel spannend. PSV speelde alles of niets en kreeg enkele mogelijkheden. Feyenoord kreeg door de ruimte via de counter net zulke goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen.

Het bleef uiteindelijk 1-2, en daarmee haalde Feyenoord 3 zeer belangrijke punten binnen. Het seizoen blijft daardoor uitzicht bieden op meer en dat zal goed zijn voor het zelfvertrouwen. Op het spel van de Rotterdammers is echter nog heel veel aan te merken.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.