FC Groningen: Beukenkamp, Schoenmakers, Elshot, Kruiswijk, Floren, Krstev, Ikedia, Broerse (van gessel '80), Drent, Tuhuteru (Hugo '68), Salmon (Landerl '46)

Feyenoord: Lodewijks, Song, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa, Emerton, Bosvelt, Ono, Buffel, Kalou (Pardo '85), Lurling

Makkelijke overwinning van Feyenoord in Groningen

(Door: )

Feyenoord behaalde zondagmiddag een makkelijke 0-2 zege op Fc Groningen. De ploeg profiteerde daardoor van het puntverlies van PSV. Tegelijkertijd pakte het de derde plaats terug van Roda JC. De achterstand op Ajax bedraagt nu 6 punten, op PSV nog slechts 4 punten. De wedstrijd tegen het op de laatste plaats staande FC Groningen was allerminst groots te noemen.

Van Marwijk begon zonder verrassingen in zijn opstelling. Lodewijks verving de geblesseerde Zoetebier. Kalou keerde terug in het elftal na zijn schorsing voor de wedstrijd in Turijn tegen Juventus. Dat betekende dat Bombarda in het Oosterpark tegen zijn oude elftal niet mocht beginnen. Hij kwam uiteindelijk zelfs helemaal niet in actie. Van marwijk liet zijn ploeg de gehele wedstrijd staan. Pas 5 minuten voor tijd deed hij zijn enige wissel. Kalou werd vervangen voor Pardo die nog wat speelminuten kreeg.

Pas in het begin van de tweede helft besliste Feyenoord de wedstrijd door twee goede aanvallen die werden afgerond door respectievelijk Buffel en Ono. In de 50ste minuut zette Song met een bekeken bal Buffel vrij. Net voor Beukenkamp lifte hij de bal over de Groningen keeper heen. Bij de 0-2 stuurde Song Emerton diep. De Australier speelde ook vandaag weer ver onder zijn niveau, maar gaf een goede voorzet waaruit Ono de 0-2 in kon tikken. Ook rechts op het middenveld kom Emerton er nauwelijks aan te pas. In de huidige vorm van de Australier zal er in ieder geval geen interesse komen vanuit Engeland.

Pas na die 2-0 ging FC Groningen voetballen en kreeg het zowaar diverse kansen voor de goal van Lodewijks. Daarvoor hadden de Groningers niets in kunnen brengen tegen de defensie van Feyenoord. De tweede keeper hield zijn goal echter schoon, waardoor FC Groningen nooit hoop kreeg op meer dan een nederlaag.

[later meer]

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.