Geel: Tacchinardi (Juventus), Ono, Rzasa, Paauwe, Bombarda (Feyenoord)

Juventus: Buffon, Thuram (Iuliano '71), Ferrara, Tudor, Birindelli, Camoranesi, Tacchinardi, Davids, Nedved,(Moretti '82), Del Piero, Di Vaio

FEYENOORD: Zoetebier (Lodewijks '46), Song, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa, Emerton, Buffel, Bosvelt, Ono, Bombarda, Lurling

Feyenoord verliest met opgeheven hoofd

(Door: )

Feyenoord heeft dinsdagavond in Turijn de 5e Champions League wedstrijd met 2-0 verloren tegen Juventus. Feyenoord stapte met opgeheven hoofd van het veld. De ploeg kreeg zijn kansen in Italié. Juventus kwam echter na 4 minuten al op voorsprong door een doelpunt van Di Vaio, een goal overigens op het randje van buitenspel. Het liep daarna achter de feiten aan.

Feyenoord had het meeste balbezit, Juventus stond dat ook toe. De ploeg had echter ook net zoveel kansen als de Italianen. Met name Bombarda en Lurling lieten de kansen op de gelijkmaker liggen in de eerste helft. De Italianen speelden na de 1-0 in de 4e minuut op de counter. Achterin bij Feyenoord werden er diverse fouten gemaakt, waardoor Juventus een aantal grote kansen kreeg om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Zo leed Emerton opnieuw knullig balverlies. Davids profiteerde en gaf Nedved een niet te missen
kans. Doelman Zoetebier redde echter fenomenaal. De keeper trok Feyenoord er een paar keer doorheen op het einde van de eerste helft. Aan de andere kant kreeg Bombarda een niet te missen kans op het presenteerblaadje na een goede actie van lurling. 2 meter voor de goal kreeg de Feyenoord spits de bal
verkeerd op zijn linkerbeen.

Feyenoord begon zwak aan de eerste helft, maar herstelde zich uitstekend. Enigszins in het zadel geholpen door een zich terugtrekkend Juventus, kwam
Feyenoord ondanks het gemis van Van Hooijdonk aan haar eigen spelletje toe. Het had in de eerste helft dan ook 52% van het balbezit. De ploeg speelde met name zeer behoorlijk en creerde zich knap een aantal grote kansen.

Juventus deed het ook in de tweede helft op de counter en het was Di Vaio die de score tot 2-0 vergrootte. Feyenoord probeerde het daarna nog wel, maar de achterstand was duidelijk te groot om nog te overbruggen. Aangezien juventus niet meer zo nodig hoefde, zakte het niveau van de wedstrijd, welke al niet zo hoog was, behoorlijk weg.

Feyenoord had in de eerste helft de mogelijkheden op meer dan een nederlaag. Na afloop waren de reacties over het spel van de Rotterdammers dan ook niet al te negatief. 'We speelden voor de rust zeer goed. We hadden een een paar grote kansen op de gelijkmaker. Als je die niet afmaakt heb je het aan jezelf te wijten' aldus aanvoerder Bosvelt. Volgens de middenvelder heeft Feyenoord de tweede ronde van de Champions League niet hier misgelopen, maar al eerder in de thuiswedstrijden tegen Juventus en Dynamo Kiev, die het niet wist te winnen.

Het slechtst denkbare scenario bleek vanavond bewaarheid te worden. Naast het verlies van Feyenoord won Newcastle United thuis met 2-1 van Dynamo
Kiev. Feyenoord zakte daardoor terug naar de vierde plaats. Feyenoord zal de laatste wedstrijd thuis tegen Newcastle United MOETEN winnen om de derde plaats en daarmee UEFA Cup voetbal te bereiken. Bij een gelijkspel of verlies zit dat er niet meer in.

Er is nog een kleine kans op de tweede plaats en daarmee kwalificatie voor de volgende ronde. dan zal Feyenoord moeten winnen en Juventus in Kiev Dynamo Kiev moeten verslaan. De coach van Juventus liet echter al doorschemeren bij winst op de Rotterdammers niet zijn sterkste spelers in te zetten tegen Dynamo Kiev omdat de Italianen zich toch al geplaatst hebben
voor de volgende ronde.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.