Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Van Wonderen Paauwe, Rzasa, Song, Bosvelt (Gyan '76), Ono, Lurling, Kalou, Buffel (Bombarda '72)

Willem II: de Vlieger, Jaliens, Mathijsen Van Nieuwstadt, Janssens, Landzaat, Ceesay, Victoria, Sjoekov, Van der Gun, Sektioui (Mariana '66)

Feyenoord werkt aan zelfvertrouwen

(Door: )

Feyenoord is naar een vierde plaats op de ranglijst geklommen via een 5-1 zege in De Kuip op Willem II. Landskampioen Ajax zag PSV langszij komen doordat de ploeg in waalwijk niet evrder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De achterstand van Feyenoord op de top bedraagt nu 6 punten. Roda JC heeft 2 punten meer dan Feyenoord maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Bert van Marwijk begon verrassend met Anthony Lurling in de basis. Pardo was nog niet voldoende hersteld van zijn griepaanval. Van Marwijk gaf dit keer de voorkeur boven Van Persie die de afgelopen week niet sterk speelde. Bosvelt en Kalou keerden weer terug in de basis na hun blessureproblemen.

Het elftal toonde aan naweeen te ondervinden van de nederlagen van de afgelopen weken. Feyenoord begon niet bijzonder sterk aan het duel tegen Willem II. Veel spelers ontbrak het aan zelfvertrouwen. De Brabanders waren in de beginfase gelijkwaardig in De Kuip. Alleen de Belg Buffel haalde zijn normale niveau. Het eerste doelpunt viel op een goed moment. na een kwartier spelen leek Feyenoord het moeilijk te krijgen.

Kalou week vandaag steeds naar links uit en maakte het zijn directe tegenstander van Nieuwstadt daarmee ontzettend moeilijk. Bij een actie na een kwartier spelen legde hij de bal breed. Emerton miste de bal maar Bosvelt kon goed inschieten, 1-0. In het vervolg van de eerste helft toonden vooral Kalou en lurling met een paar aardige acties aan in vorm te komen.

In de 40ste minuut ging Rzasa na een actie met Ceesay naar de grond. Ceesay ging door en schoof de bal voor de goal. Shoukov kon er niet bij, van der Gun wel. Die tikte de gelijkmaker binnen. Vooral Rzasa en Van marwijk waren blind van woede op het arbitrale trio omdat er niet gefloten was voor een overtreding.

Vlak daarna viel het tweede doelpunt voor Feyenoord. De ploeg speelde nog niet groots, het doelpunt viel opnieuw op een goed moment. Kalou was opnieuw vanaf links gevaarlijk en rondde zijn actie uitstekend af.

De ploeg ging met de opsteker naar de kleedkamer en kwam er vervolgens met nog meer zelfvertrouwen uit. De ploeg speelde in de tweede helft goed en het was dan ook geen twijfel dat het 3-0 werd. dat gebeurde door Lurling na een actie voor kalou. De goal was een ware ontlading voor de veel geplaagde Lurling.

Ceesay kreeg vervolgens in de 54ste minuut rood. De aanvaller was al bij een paar opstootjes betrokken. tegen 10 man ontstond er een kat-en-muis spel en was Feyenoord heer en meester in De Kuip.

Lurling was vervolgens helemaal los en maakte ook de 4-1. Een verdediger van Willem II schoot een terugspeelbal pardoes in zijn voeten, Lurling rondde beheerst af. Een grensrechter floot nog wel voor buitenspel, maar gelukkig kon de scheidsrechter de spelregels beter. Lurling zou vervolgens nog een extra steuntje in de rug krijgen door tot Man of the Match te worden verkozen.

De echte man of the Match was eigenlijk Song die een uitstekende wedstrijd bekroonde met het mooiste doelpunt van de avond. Een uitstekend uitgevoerde aanval over diverse schijven rondde hij op fantastische wijze met links af. Voor de Koreaan zaten vele Koreaanse fans op de tribune getooid met Koreaanse vlaggen.

Er werd nog een doelpunt voor Willem II afgekeurd. De scheidsrechter zag een overtreding tegen Zoetebier. Dat was echter voor de statistieken. De wedstrijd was al lang en breed gespeeld.

Met een brede glimlach gingen de spelers van het veld. Het zelfvertrouwen nam in de tweede helft zichtbaar toe. Na de nederlagen van de afgelopen weken hielp Willem II Feyenoord weer in het zadel. Het is te hopen dat met de cruciale Champions League wedstrijden voor de deur Feyenoord er weer bovenop komt en weer vol elan kan vechten voor haar Europese kansen.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.