Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenDynamo Kiev-Feyenoord 2-0 (1-0)

Scoreverloop:

1-0 Chatskevitsj ('16)
2-0 Belkevitsj ('47)

Arbiter: Merk (Dui)

Toeschouwers: 45.000

Geel: Van Wonderen, Kalou, Lurling (Feyenoord)


Opstellingen:

Dynamo Kiev: Reva, Ghioane, Pejev, Gavransic, Dmytroelin (Sablic '77), Hoesin, Belkevitsj, Chatskevitsj, Rincon (Nesmatsjni '57), Sjatskich, El Kaddouri,

FEYENOORD: Zoetebier, Song, Loovens, Paauwe, Van Haaren (Rzasa/55), Emerton (Bombarda '62), Van Wonderen, Ono, Van Persie (Lurling '39), Buffel, Kalou

Feyenoord verliest in Kiev(Door: )


Feyenoord verloor in de Champions League woensdag kansloos tegen
Dinamo Kiev, 2-0. De kans op het behalen van de tweede ronde nam daarmee behoorlijk af. Door de nederlaag van juventus uit bij Newcastle United zijn de Britten in ieder geval ook weer in de race voor de derde plaats die recht geeft op UEFA Cup voetbal. Feyenoord speelt volgende week dinsdag in Turijn tegen Juventus.

Bert van Marwijk moest zijn elftal zonder Pardo en Bosvelt de wei in sturen. De eerste was te ziek, de tweede bleek niet op tijd fit. Dat betekende een enorme verzwakking voor het middenveld. Van Wonderen schoof door naar de plaats van Bosvelt. Loovens nam achterin de opengevallen plaats over. Op linkshalf stond Van Persie weer geposteerd.

De laatste speelde een bijzonder zwakke wedstrijd. Hij kreeg de taak om net als Pardo gewend is wat meer naar het midden te trekken en de snelle voorwaartsen te voorzien van steekpasses. Dat lukte voor geen meter. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Van Marwijk de ontstellend zwak spelende Van Persie nog voor rust wisselde voor Lurling. Van Persie komt klaarblijkelijk beter uit de voeten als hij de achterlijn mag proberen te halen.

Dynamo Kiev nam in de zestiende minuut de leiding uit een stilstaande situatie. Een hoekschop van Dynamo Kiev werd door Van Haaren pardoes voor de voeten van Khatskevitsj gekopt. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en zette de Oekraéners op voorsprong, 1-0.

Het bleef eigenlijk voor die ene kans voor de Oekraéners. Het probleem was dat Feyenoord zelf ook geen enkele uitgespeelde kans kon creeren. Het bleef bij een enkel afstandschot. Er werd geen fatsoenlijke combinatie afgewerkt in de aanval. De individuele dribbelacties van de voorwaartsen konden de Oekraéners nauwelijks verontrusten. Uitblinkers waren er dan ook niet te noemen in de eerste helft bij Feyenoord. Als Van Marwijk over een fitte selectie had kunnen beschikken zou hij zeker meerdere keren gewisseld hebben.

Tegen Vitesse vervolgde de ploeg na een zwakke eerste helft en een donderspeech in de rust met een goede tweede helft. Of die donderspeech er nu weer was is onduidelijk. Dat deed er uiteindelijk ook weinig toe. Twee minuten na de rust was het al gedaan met de resterende hoop van de Rotterdammers. Kalou leed balverlies, Loovens en Van Haaren werden eruitgelopen en Balkevitsj schoot vervolgens de 2-0 binnen.

Van Marwijk moets vervolgens noodgedwongen Rzasa in het veld brengen voor Van Haaren. De linksback raakte opnieuw geblesseerd. Het leek alsof hij door zijn knie ging. Niet veel later probeerde hij aanvallend nog iets te doen door Bombarda in te brengen, zodat de ploeg een aanspeelpunt had.

Feyenoord had na de 2-0 echter alle hoop al verloren. De ploeg speelde de wedstrijd vrij troosteloos uit zonder nog een echte kans te creeren op de aansluitingstreffer. De ploeg kon echter niet verweten worden dat ze er niet voor knokten. Het zat er met dit elftal echter gewoon niet in.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Emmo (7 pts.)
2. niek58 (7 pts.)
3. bk (5 pts.)
4. lolke cnossen (5 pts.)
5. Edje B vakkie V (5 pts.)
6. bully (5 pts.)
7. wdbeen (5 pts.)
8. TDTFeyenoord (5 pts.)
9. bf.denbra (5 pts.)
10. panda 69 (5 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

Man of the Match

Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Thomas Buffel (168 -> 5,0)
2. Niemand (60 -> 4,0)
3. Edwin Zoetebier (38 -> 2,5)
3. Kees van Wonderen (38 -> 2,5)
5. Glenn Loovens (27 -> 1,0)
6. Patrick Paauwe (20 -> 0,0)
7. Mariano Bombarda (16 -> 0,0)
8. Anthony Lurling (10 -> 0,0)
9. Bonaventura Kalou (4 -> 0,0)
10. Ronald Graafland (3 -> 0,0)
10. Pieter Collen (3 -> 0,0)
10. Ferne Snoyl (3 -> 0,0)
10. Chong gug Song (3 -> 0,0)
14. Leonardo I (2 -> 0,0)
14. Leonardo II (2 -> 0,0)
16. Robin van Persie (1 -> 0,0)
16. Pierre van Hooijdonk (1 -> 0,0)
16. Shinji Ono (1 -> 0,0)
16. Ramon van Haaren (1 -> 0,0)
20. Christian Gyan (0 -> 0,0)
20. Tomasz Rzasa (0 -> 0,0)
20. Paul Bosvelt (0 -> 0,0)
20. Johan Elmander (0 -> 0,0)
20. Ebi Smolarek (0 -> 0,0)
20. Ferry de Haan (0 -> 0,0)
20. Patrick Lodewijks (0 -> 0,0)
20. Brett Emerton (0 -> 0,0)
20. Civard Sprockel (0 -> 0,0)
20. Sebastién Pardo (0 -> 0,0)


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.