Vitesse: Jevric, Cornelisse, Stefanovic, Frénkel, Levsjenko, Rankovic, Amoah, Janssen, Mustapha, Peeters (Martel/76), Claessens (Hofs '58)

Feyenoord: Zoetebier, Emerton (Lurling '74), Van Wonderen, Loovens, Van Haaren, Song, Bosvelt, Van Persie (Pardo '84), Buffel, Ono, Kalou

Opnieuw geen winst in Gelredome

(Door: )

Feyenoord wist ook dit seizoen niet te winnen in het Gelredome. De wedstrijd tegen Vitesse eindigde in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord blijft daardoor op een vierde plaats in de competitie. Ajax is nu de nieuwe koploper na de 6-2 overwinning op AZ. Willem II is nu derde met 7 verliespunten meer dan Ajax. Feyenoord en NEC volgen op 8 verliespunten.

Het bestuur en de supporters boycotten de wedstrijd. Niet alle supporters overigens, want bij de enige goal van Feyenoord bleek overduidelijk dat er zo'n twee tot driehonderd Rotterdamse fans aanwezig waren in het stadion.

Van Marwijk moest het doen zonder Patrick Paauwe, die de laatste test niet doorkwam. Hij werd vervangen door Loovens. Verder stonden Kalou (voor Van Hooijdonk) en Van Persie (voor Pardo) in de basis.

De wisselingen in het elftal gaven de ploeg geen extra energie. Feyenoord speelde slap in de eerste helft, toonde te weinig aggressie om het Vitesse moeilijk te maken. Vitesse kwam na een half uur spelen dan ook op voorsprong. Amoah tikte een voorzet van Claessens binnen.

Na de rust en een donderspeech van van marwijk herpakte Feyenoord zich. Het speelde veel scherper en aggressiever en creerde dan ook een aantal goede mogelijkheden. Na een uur spelen liep Buffel door de verdediging van Vitesse heen en rondde hij zelf knap af voor de 1-1.

Daarna kreeg Feyenoord nog een paar goede mogelijkheden via Buffel en Van Persie. Buffel had in blessuretijd de winnende treffer kunnen én moeten maken. Nadat hij de keeper omspeelde schoot hij voor een leeg goal naast.

Op basis van de gehele wedstrijd was een overwinning wellicht niet echt terecht geweest. Feyenoord had er in de tweede helft wel de kansen voor en met een beetje meer scherpte had het de drie punten gewoon mee naar huis genomen. Nu is het echter al weer het derde puntverlies op rij, waardoor de achterstand op de kop nu al wel heel groot wordt (8 verliespunten). De ploeg zal zich snel moeten herpakken om niet al heel vroeg in het seizoen kansloos te worden voor de twee Champions League plaatsen.

De conclusie achteraf bij Feyenoord was dat Feyenoord de wedstrijd gewoon had moeten winnen. 'Ondanks dat je niet goed speelt, moet je gewoon winnen. Er waren een paar jongens niet in goede doen, er waren er een paar niet bj en er speelde er een paar met mankementen. Dat alles zorgt ervoor dat we niet het niveau halen van het begin van de competitie. Maar ook als je slecht speelt, moet je gewoon winnen en niet teveel punten laten liggen' aldus Kees van Wonderen. 'Er was eigenlijk niets aan de hand en toen viel na een half uur de 1-0 opeens. Dan loop je achter de feiten aan. We kwamen toch nog vrij snel op 1-1. daarna kregen we twee 100% kansen en dan moet je hier gewoon winnen.'

Paul Bosvelt was dezelfde mening toegedaan. 'De eerste helft was gewoon slecht. De scherpte in de duels en in de passing ontbrak. In de tweede helft pakten we het goed op. Als je dan koelbloedig bent, win je gewoon. We hadden een paar 100% kansen. Jammer dat we er niet stieken met de winst van door gingen. Het is danwel niet florrissant, maar dit soort wedstrijden tellen dan wel dubbel. We zullen de punten ergens moeten gaan inhalen.'

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.