Geel: Boukhari, Witschge (Ajax), Van Persie (Feyenoord)

Feyenoord: Zoetebier, Emerton, De Haan (Lurling '78), Paauwe, Rzasa, Song, Bosvelt, Ono, Pardo (Van Persie '46), Buffel (Kalou '46), Van Hooijdonk

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Bergdolmo, Chivu, Van Damme, Galasek, Litmanen (Yakubu '73), Witschge, Pienaar, Ibrahimovic (Mido '72), Wamberto (Boukhari '42)

Opnieuw verlies voor Feyenoord; Nu tegen Ajax

(Door: )

Na de nederlaag tegen RBC afgelopen week verloor Feyenoord zondagmiddag opnieuw in de competitie. De Rotterdammers gingen in eigen huis met 1-2 de boot in tegen Ajax. De achterstand van Feyenoord op de koplopers PSV en Ajax bedraagt nu maar liefst 6 punten. Voorlopig zal Feyenoord dus even pas op de plaats moeten maken met het oog op de titelstrijd en de twee plaatsen die rechtgeven op de Champions League.

Feyenoord moest zonder de geblesseerde Kees van Wonderen aan de wedstrijd beginnen. De Haan Verder had van marwijk geen veranderingen aangebracht in zijn elftal. Kalou en Van Persie starten dus opnieuw vanaf de bank. Pardo is de laatste twee weken iets minder in vorm, maar stond toch in de basis 'vanwege de rust die hij het elftal geeft' aldus Van Marwijk.

Ronald Koeman zette daar een wat laffe opstelling tegenover. De ploeg was behoorlijk gehandicapt wegens het ontbreken van o.a. Sikora, Maxwell en van der Meyde. Koeman besloot volledig op de counter te gaan spelen in De Kuip.

Feyenoord had een overwicht in de eerste 2 minuten. De ploeg viel aan en moest alleen oppassen voor de counters van de Amsterdammers. Een van die counters leverde in de 22ste minuut een achterstand op. Wamberto rondde uiteindelijk de 0-1 af. Feyenoord raakte daarvan behoorlijk in de war. De ploeg liet het in het vervolg van de eerste helft volledig liggen. het zou nog 0-2 worden door de Fin Litmanen die zijn ploeg op sleeptouw nam. In die fase mocht Feyenoord nog blij zijn dat het niet op een grotere achterstand kwam. tegen. Ajax counterde de schutterende verdediging in die fase weg. Paauwe liet zich er een aantal keren veel te makkelijk uitlopen door Ibrahimovic. Rzasa ging bij de tweede goal in de fout. Ajax speelde in die fase gewoon slimmer dan de Rotterdammers.

In de tweede helft pakten de Rotterdammers het weer op, mede door de goede wissels van Kalou en Van Persie. Die wissels hadden een goede invloed op het spel van Feyenoord. Kalou bracht opnieuw creativiteit in het elftal en liet zien in een goede vorm te verkeren. Van Persie hield de linkerflank in tegenstelling tot de naar binnentrekkende Pardo beter bezet, waardoor het spel in de tweede helft niet alleen over rechts ging.

In de 65ste minuut stuurde Ono Kalou met een dieptepass weg. Na een uitstekende actie legde Kalou de bal panklaar voor Van Hooijdonk die maar hoefde in te tikken. Feyenoord ging vervolgens door en mocht aanspraak maken op de gelijkmaker. Zover kwam het helaas niet. Het dichtst bij de gelijkmaker was Van Persie die een vrije trap schitterend op de kruising van paal en lat krulde.

De 2-2 was op zijn plaats, maar gescoord werd er niet door de Feyenoorders. Een pijnlijke nederlaag omdat het tegen Ajax was en een dure omdat vorige week ook al was verloren van RBC.

De ploeg zal van Van Marwijk nu een paar dagen rust krijgen om uit te rusten van de zware reeks wedstrijden. Een reeks die zo goed begon met de wedstrijden tegen Fenerbahce, maar die teleurstellende eindigde met 2 nederlagen en een gelijkspel thuis tegen Dynamo Kiev. De ploeg kwam inderdaad wel wat rust gebruiken. om vervolgens over twee weken opnieuw een goede reeks neer te gaan zetten en de druk op PSV en Ajax op te gaan voeren.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.