Geel: Van Hooijdonk (Feyenoord), Gavrancic (Dynamo Kiev)

Feyenoord: Zoetebier, Emerton, De Haan, Paauwe, Rzasa, Song, Ono, Bosvelt, Pardo (Van Persie '55), Buffel (Kalou '66), Van Hooijdonk

Dinamo Kiev: Reva, Bodnar, Ghioane, Nesmatsjny, Husin, Gavrancic, Peev, Cernat (Diogo Rincon '83), Chatskevitsj (Leko '63), Melastsjenko, Sjatskich

Feyenoord blijft op 0-0 steken

(Door: )

Feyenoord is dinsdagavond in de Kuip niet verder gekomen dan een ietwat teleurstellend 0-0 gelijkspel. De ploeg slaagde er niet in voor zichzelf een wel zeer riante positie in Poule D van de Champions league te creeren

De eerste helft was van een matig niveau. Dynamo Kiev had zich verdedigend heel goed ingesteld op het aanvalspel van de Rotterdammers, met 3 man in het centrum op de spitsen Van Hooijdonk en Buffel. Daardoor werd de wedstrijd geen moment attractief voor het publiek. Feyenoord speelde in een te laag tempo om de Oekraéners te kunnen verrassen en kansen te creeren voor het doel. Feyenoord moest het daarom hebben van wat afstandschoten en stilstaande situaties. De Oekraéners kregen weinig kansen. één keer trof de ploeg zefs de lat van Zoetebier. De keeper liet een kopbal van de Oekraéners gaan en de bal landde nog zo verrassend dat hij op de lat terechtkwam. Veel spelers zaten niet echt in de wedstrijd. Buffel kreeg in de beginfase geen bal en kwam vervolgens nauwelijks in zijn spel tegen de overmacht van verdedigers. Song was nog het opvallendst in de beginfase, maar liep zich vervolgens over de kop. Van de linkerflank kwam veel te weinig. Rzasa kwam wel diverse keren op maar kon daar weinig rendement uit halen. Pardo kon zijn pass niet kwijt vanwege de beperkte variatie in het team van Feyenoord.

In de tweede helft bracht Van Marwijk Van Persie in het veld voor Pardo en Kalou voor Buffel. Daardoor kreeg Feyenoord meer creativiteit en verrassing in het spel. De ploeg zette vervolgens aan, waarna een veel aardiger tweede helft ontstond. Feyenoord drukte, maar gaf daardoor achterin ook wat meer weg. Tot een goal zou het echter niet komen. In de slotfase kwam Feyenoord nog goed weg toen de Noorse scheidsrechter niet floot voor een overtreding in het strafschopgebied van Feyenoord.

'Normaal gesproken' breekt Van Hooijdonk dit soort wedstrijden open via een vrije trap. De ploeg kreeg er een stuk of 7, 8. Het zat er vandaag echter niet in voor Van Hooijdonk.

Bert van Marwijk was na afloop niet ontevreden met het resultaat tegen Dynamo Kiev. 'Soms moet je concluderen dat er niet meer in zat. Misschien moeten we wel tevreden zijn met een punt. Voor hetzelfde geld verliezen we in de slotfase nog via een penalty' aldus Van Marwijk, doelend op het geval waarbij de Noorse scheidsrechter een overtreding van Feyenoord in het strafschopgebied door de vingers zag. 'We hadden in de eerste helft te weinig body en scherpte in de duels. We gaven niet veel weg, maar creeerden te weinig. In de tweede helft hebben we er wel alles aan gedaan. Van Persie en Kalou kwamen erin, ik had het gevoel in de wedstrijd dat zij het verschil konden maken. We kregen wel een paar mogelijkheden, maar die gingen er niet in. dan krijg je het op het laatst nog moeilijk. Mischien kijken we er achteraf wel op terug dat dit een winstpunt was, dat weet je nooit.'

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.