Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFortuna S.-Feyenoord 2-3 (1-0)

Scoreverloop:
1-0 Roest ('7, pen)
2-0 Krijgsman ('47)
2-1 Bosvelt ('80)
2-2 Cairo ('83)
2-3 Cruz ('86)

Scheidsrechter: Braamhaar
Geel: Kalou (Feyenoord)
Fortuna S.: Van Zwam, Zegrean, Roest,Hofland, Hermans, Volmer, Van der Schaaf, Kool, Krijgsman ('68, Gesthuizen), Amoah, Landerl

Feyenoord: Dudek, Van Gobbel ('82, Somalia), Konterman, Paauwe, Rzasa, Bosvelt, De Visser, Van Vossen,('63, Kornejev), Tomasson ('46, Cairo), Cruz, Kalou

Feyenoord zwijnt in Sittard(Door: RvN)

Lange tijd leek het erop dat Feyenoord in Sittard zijn derde nederlaag zou gaan oplopen. Pas in de slotminuten maakten de Rotterdammers een 2-0 achterstand goet tegen Fortuna Sittard, de ploeg van de toekomstige coach van Feyenoord Bert van Marwijk.

Met Kalou en de hevig bekritiseerde Van Vossen in de basis kwam Feyenoord al snel op achterstand. Na een kalm begin kwam Fortuna opeens op voorsprong nadat Peter van Vossen landerl in het strafschopgebied neerlegde. Het verzilveren van de penalty was voor Robert Roest geen probleem, 1-0.

Fortuna Sittard speelde in de eerste helft fris en vrolijk en deed het daarmee beter dan Feyenoord. Pas aan het einde van de eerste helft sloeg het spelbeeld om en drong Feyenoord Fortuna Sittard pas echt terug.

Echter aan het begin van de tweede helft was het een onachtzaamheid van Feyenoord die de Rotterdammers nog verder in de problemen bracht. Krijgsman behandelde een voorzet van Landerl goed en schoot hard langs Dudek, 2-0.

Pas in de 80ste minuut wist Feyenoord zich weer enig raad en kon hte wat terugdoen in de stand. Bosvelt kreeg min of meer toevallig een mislukt schot van Cruz voor de voeten en werkte de 2-1 binnen. Toen kwam Feyenoord alsnog op stoom. Cairo was het die net als tegen Roda JC mocht scoren, 2-2. Ook de winnende treffer van feyenoord kwam daar nog overheen nadat Bosvelt Cruz goed aanspeelde. De Argentijn draaide om zijn as en haalde met een verwoestend schot de winst alsnog naar Rotterdamse kant.

feyenoord blijft daarmee, al was de winst op het nippertje, volledig in de race om het landskampioenschap en kan morgen afwachten welke concurrent dure punten laten liggen in de rechtstreekse confrontatie tussen PSV en Ajax.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.