RBC Roosendaal: Aerts, Keller, Nascimento, Oliseh, Fleur, De Graaf, Heije (Maseland '34), Tininho, Den Ouden, Wooter
Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa (Kalou '64), Song (Bombarda '64), Bosvelt, Ono, Pardo (Lurling '46), Buffel, Van Hooijdonk

Duur verlies Feyenoord tussen CL wedstrijden in

(Door: )

Feyenoord zag de achterstand op de kop van de competitieranglijst oplopen tot 5 punten. Feyenoord ging in Roosendaal zeer verrassend met 4-2 onderuit tegen RBC. Koploper PSV won in eigen huis met 4-0 van De Graafschap en heeft nu 5 punten voorsprong op Feyenoord. Ajax speelt zondagmiddag tegen NAC. Tussen de Champions League wedstrijden tegen Newcastle United en Dynamo Kiev bleek Feyenoord toch niet scherp genoeg.

Van Marwijk begon de wedstrijd met het elftal dat ook in Newcastle United was uitgekomen: Zoetebier, Emerton, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa, Song, Bosvelt, Ono, Pardo, Buffel en Van Hooijdonk.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht. Feyenoord domineerde het eerste half uur volledig. het kreeg diverse kansen, zo kopte Van Hooijdonk na een kwartier spelen een voorzet van Emerton van rechts op de paal. Na 29 minuten spelen kwam Feyenoord dan ook op een meer dan verdiende 0-1 via een doelpunt van Buffel die doelman Aerts kansloos liet. Na dat doelpunt kreeg RBC zowaar de geest en kwam het terug in de wedstrijd. Dat leverde een paar kansen op, waarbij Zoetebier handelend moest optreden. Vlak voor rust kopte Nascimento de gelijkmaker hard in achter Zoetebier uit een voorzet van Henk Vos.

In de rust wisselde Van marwijk de vermoeide Pardo voor Lurling die voor meer dreiging voor de goal moest zorgen. Dat gebeurde later met Bombarda en Kalou voor Siong en Rzasa. Na rust kwam RBC zelfs op 2-1 door Den Ouden. Feyenoord ging steeds meer op de aanval spelen. Vos profiteerde daarvan met een schot dat zoveel effect had dat Zoetebier volledig kansloos was.

Diverse kansen waren niet aan Feyenoord besteedt, waardoor het weer een vrije trap van Van Hooijdonk was die Feyenoord terug in de wedstrijd moest brengen. De 3-2 was alweer zijn 5e doelpunt uit een vrije trap dit seizoen.

Feyenoord maakte vervolgens nog aanspraak op de gelijkmaker toen het alles of niets ging spelen. RBC zat er volledig doorheen maar ging op wilskracht en natuurlijk die voorsprong door. Uiteindelijk werd het niets voor Feyenoord. De ploeg gaf achterin veel ruimte weg. Den ouden liet de kans op 4-2 nog liggen, maar Daelemans wist de wedstrijd in blessuretijd wel te beslissen.

Feyenoord leed daarmee hel duur puntenverlies, een grote teleurstelling na het eerdere gelijkspel in de competitie. Voor het zelfvertrouwen zal het weinig problemen geven met het oog op het duel tegen Dynamo Kiev. Wellicht dat dit het team extra op scherp zet. Maar in de competitie wacht nu al een lastige inhaalrace. Daar kan komende zondag een start mee gemaakt worden met het duel tegen Ajax. Die wedstrijd mag eigenlijk al niet verloren gaan voor de Rotterdammers.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.