Scoreverloop:
0-1 Pardo ('4)
Arbiter: Colombo (Fra)
Geel: Bosvelt, Ono, Van Wonderen (Feyenoord)
Opstellingen:
Newcastle United: Given, Hughes, Dabizas, O'Brien, Griffin, Robert, Speed, Dyer, Solano, Shearer, Bellamy (Lua Lua '77)
Feyenoord: Zoetebier, Rzasa, Pauwe, Van Wonderen, Emerton, Pardo (Lurling '82), Ono, Bosvelt, Song, Van Hooijdonk, Buffel
(Door: Koos)
Bert van Marwijk begon met het elftal dat de afgelopen weken uitblonk. Alleen Van Haaren moest wegens een blessure noodgedwongen vervangen worden door de Pool Rzasa links achterin. Opstelling Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa, Song, Bosvelt, Ono, Pardo, Buffel en Van Hooijdonk.
De wedstrijd begon direct levendig. Newcastle United begon fel en noteerde de direct drie mogelijkheden voor de goal van Feyenoord. De eerste kans voor Feyenoord was na 4 minuten echter direct raak. Sebastién Pardo etaleerde zijn uitstekende trap weer eens door de bal met de buitenkant van zijn linkervoet te volleren op de goal van Given. Op het laatste moment week de bal uit naar links onhoudbaar voor de Newcastle doelman.
Daarna leek Feyenoord over de Britten heen te lopen. De ploeg speelde snel verzorgd combinatievoetbal waartegen Newcastle nauwelijks iets in te brengen had. Feyenoord kreeg kansen via o.a. de snelle Buffel die de bal net naast schoot en Song die zichzelf vrijkapte. Feyenoord zette de overmacht niet om in doelpunten.
In het laatste kwartier leken een aantal spelers het hoge tempo even niet meer bij te kunnen benen en moest Feyenoord gas terug nemen. Newcastle United kwam daardoor terug in de wedstrijd. De Britten moesten ook wel aangezien een nieuwe nederlaag zo goed als uitschakeling zou betekenen na het verlies in Kiev. Doelman Zoetebier werd daardoor in de laatste fase ietwat onnodig toch nog een aantal keer op proef gesteld.
In de tweede helft zette dat beeld zich voort. De Engelsen gooiden er nog een schepje bovenop voor wat strijdlust en het fysieke betreft. Feyenoord had moeite om haar eigen spelletje te kunnen blijven spelen. Daardoor kreeg Feyenoord het verrassend genoeg nog moeilijk. Voordeel van het Engelse spelletje van Newcastle United was dat feyenoord via de combinatie op de counter wel de beste kansen kreeg in de tweede helft. Zo had Ono een bijna niet te missen kans voor de goal na een rush van Buffel. Diezelfde Buffel kon zelf later ook aanspraak maken op de tweede treffer. Dat goldt ook voor Lurling die bij een counter helaas niet het overzicht had om de vrijstaande Song te bereiken.
De meeste gevaarlijke momenten waren voor de goal van Zoetebier. Feyenoord maakte verdedigend bijna geen enkele fout, maar werd soms overpowered door de strijdlust van de Engelsen. Doelman Zoetebier speelde een uitstekende wedstrijd voor de Rotterdammers en hield Feyenoord ogenschijnlijk heel simpel overeind.
De ploeg leek wat vermoeid en kon daardoor het hoge niveau van de laatste tijd slechts bij vlagen vasthouden. De winst was echter uitstekend met 0-1 uit bij Newcastle United. Een jaar geleden zou dit voor Feyenoord niet alleen qua resultaat maar ook qua voetbal een bijzondere prestatie zijn geweest. De ploeg heeft echter zoveel aan ervaring en de laatste maanden vooral aan kwaliteit gewonnen met de komst van o.a. Buffel, Pardo en Song dat de lat steeds hoger gelegd mag én zelfs moet worden. En op dat allerhoogste niveau waar Feyenoord nu langzaamaan aan het komen is, zal de ploeg de komende wedstrijden nog wat meer ervaring moeten doen, om de strijdlust van de tegenstander eenvoudig te kunnen elimneren via kort en snel combinatievoetbal.
De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.
De top tien:
1. Holodoc (7 pts.)
2. erik38 (6 pts.)
3. diknek (6 pts.)
4. reindert (6 pts.)
5. knerp rules (6 pts.)
6. titan (6 pts.)
7. theoweck (6 pts.)
8. hand in hand (6 pts.)
9. J.Teeken (5 pts.)
10. Andréw (5 pts.)
Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.
Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.
1. Edwin Zoetebier (408 -> 5,0)
2. Sebastién Pardo (168 -> 4,0)
3. Kees van Wonderen (94 -> 3,0)
4. Thomas Buffel (62 -> 2,0)
5. Patrick Paauwe (31 -> 0,5)
5. Brett Emerton (31 -> 0,5)
7. Paul Bosvelt (21 -> 0,0)
8. Pierre van Hooijdonk (20 -> 0,0)
9. Niemand (14 -> 0,0)
10. Chong gug Song (13 -> 0,0)
11. Shinji Ono (7 -> 0,0)
12. Tomasz Rzasa (5 -> 0,0)
13. Patrick Lodewijks (3 -> 0,0)
14. Pieter Collen (1 -> 0,0)
14. Anthony Lurling (1 -> 0,0)
16. Christian Gyan (0 -> 0,0)
16. Ronald Graafland (0 -> 0,0)
16. Robin van Persie (0 -> 0,0)
16. Bonaventura Kalou (0 -> 0,0)
16. Leonardo I (0 -> 0,0)
16. Johan Elmander (0 -> 0,0)
16. Ebi Smolarek (0 -> 0,0)
16. Ferry de Haan (0 -> 0,0)
16. Leonardo II (0 -> 0,0)
16. Ramon van Haaren (0 -> 0,0)
16. Civard Sprockel (0 -> 0,0)
16. Glenn Loovens (0 -> 0,0)
16. Ferne Snoyl (0 -> 0,0)
16. Mariano Bombarda (0 -> 0,0)
Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.