Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Paauwe, Van Wonderen, Van Haaren (Rzasa '75), Song (Lurling '58), Bosvelt, Ono, Pardo, Van Hooijdonk, Buffel

De Graafschap: Wevers, Bot, Van der Kruis, Bakens, Hermans, Culina, Van der Brom, Turpijn (Ter Avest '46), Van Leerdam, Van Vossen (Smit '85), Valeev

Feyenoord zonder al te veel moeite naar overwinning

(Door: )

Feyenoord won zaterdag in de eigen Kuip zonder groots te spelen makkelijk met 2-0 van De Graafschap. Zonder de aanwezigheid van de door Feyenoord uitgenodigde Koreaanse president had Feyenoord geen problemen met de club uit Doetinchem. Van Hooijdonk en Buffel scoorden resp voor en na rust de treffers voor de Rotterdammers.

Bert van Marwijk begon zijn elftal dat de afgelopen weken zo excelleerde. Alleen Bosvelt keerde terug in het elftal in de plaats van Gyan. Emerton schoof daardoor weer naar de rechtsbackplaats. Paul Bosvelt werd al voor de wedstrijd vocaal ondersteund om hem een steuntje in de rug te geven na de trieste gebeurtenissen van de afgelopen week

Feyenoord kwam al na 6 minuten op voorsprong. Pierre van Hooijdonk ontving de bal met een tegenstander in de rug. Hij legde de bal opzij naar Emerton. De Australier liep vervolgens door en gaf een afgemeten voorzet die Van Hooijdonk in kon koppen. Een goal volgens het boekje. Het doelpunt voorkwam direct dat Feyenoord zo tussen de Champions League wedstrijden door een moeilijke avond tegemoet zou kunnen gaan tegen de hardwerkende Doetinchemmers.

De Graafschap hield vervolgens wel goed stand in de eerste helft. De ploeg maakte het feyenoord lastig en gaf alleen de backs Emerton en Van Haaren de ruimte om te voetballen. Dat leverde eigenlijk weinig resultaat op voor Feyenoord. Het duurde tot zo'n 10 minuten voor de rust totdat De Graafschap leek te gaan bezwijken. Feyenoord kon toen echt gaan doordrukken.

Vanaf dat moment werd het klasseverschil tussen Feyenoord en De Graafschap beter zichtbaar. één van de kansen die Feyenoord kreeg werd 10 minuten na rust benut door de belg Thomas Buffel. Hij besliste daarmee definitief de wedstrijd in het voordeel van de Rotterdammers. De laatste 20 minuten liet feyenoord zich zakken en liet het De Graafschap meevoetballen. Zonder al te veel moeite en zonder een moment in de problemen te komen bleef feyenoord overeind en hield het de drie punten in eigen huis.

Grote domper was de blessure van Van Haaren. Hij verstapte zich een kwartier voor tijd en moest met een ogenschijnlijk vervelende knieblessure van het veld. Hij werd vervangen door Rzasa. Ook Kalou en Lurling kwamen in de tweede helft nog in het veld. Dat gebeurde op een moment dat de wedstrijd wegzakte. De uitblinker van de vorige wedstrijden de Koreaan Song had ook met een terugvalletje te maken. Bosvelt werd door de fans gekozen tot man of the Match al zal dat vooral door de gebeurtenissen van de afgelopen week gebeurt zijn.

Feyenoord blijft door de overwinning ongeslagen, maar komt dit weekend niet dichterbij de concurrenten PSV (1-3 winst tegen FC Zwolle) en Ajax (2-3 winst tegen RBC) die 2 punten voorsprong hebben op de Rotterdammers.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 9 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.