FC Twente: Boscker (Paauwe '46), Van der Doelen, Grujic, El-Brazi, Heubach, Cairo, Cziommer, Ouedraego (Zomer '25), Booth, Van der Leegte (Houwing '75), Cavens

Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Paauwe, Van Wonderen, Van Haaren, Song, Bosvelt, Ono, Pardo (Lurling '81), Buffel (Kalou '87), Van Hooijdonk

Feyenoord gaat schitterende toekomst tegemoet

(Door: )

Feyenoord won zaterdagavond in Enschede op zeer overtuigende met maar liefst 1-5 van FC Twente. Feyenoord zal zelden zo'n makkelijke avond gehad hebben in Enschede als vandaag. Voor de Rotterdammers scoorden Buffel (2), Ono (2) en Van Hooijdonk de doelpunten. De Koreaan Song maakte zijn debuut en deed dat op zeer overtuigende wijze. Hij toonde aan op de rechterflank een absolute versterking te zijn voor Feyenoord. De ploeg liet sowieso zien veel meer mogelijkheden en kwaliteiten in huis te hebben met Buffel, Pardo en Song dan voorheen met Kalou, Lurling en Gyan. Feyenoord domineerde 90 minuten, gaf nauwelijks een kans weg en speelde zeer aantrekkelijk voetbal.

Bert van Marwijk begon de wedstrijd met de debutant Song en Pardo in de basis aan de zijkanten van het middenveld. Song speelde in een tandem met Emerton op de rechterflank. Buffel kreeg na zijn goede wedstrijd afgelopen dinsdag opnieuw de kans in de basis. De Belg pakte die met beide handen aan en zal naar alle verwachting voorlopig de voorkeur krijgen boven de wat flegmatieke Kalou.

Feyenoord domineerde de wedstrijd volledig. In 'de hel van Enschede' moest FC Twente een harde les ondergaan. Nooit werd de ploeg zo weggespeeld als dit jaar door Feyenoord. De Rotterdammers hadden dan ook wel iets goed te maken na twee nederlagen tegen FC Twente vorig seizoen.

Feyenoord creeerde diverse kansen. na 25 minuten kwam het dan ook verdiend op 0-1 De Koreaan Song liet een uitstekende voorzet los van waaruit de Japanner Ono kon scoren, een doelpunt van Aziatische makelij. Feyenoord kon daar maar kort van genieten. Een minuut later scoorde Booth uit de eerste kans van FC Twente de gelijkmaker. Die kans was geheel te wijten aan slecht verdedigen achterin. Emerton bracht Paauwe in de problemen, waarna cairo de bal oppikte en Booth in staat stelde te scoren.

Feyenoord ging echter onverschrokken door. Het liet FC Twente niet in de wedstrijd komen en drukte de poeg uit Enschede verrassend gemakkelijk terug. Nog voor rust beslechtte Feyenoord het lot voor FC Twente. Emerton stuurde Buffel weg. Tussen twee verdedigers zag de Belg FC Twente doelman Boschker uitkomen en hij lobde de bal met een boogje schitterend in de goal, 1-2. In de extra tijd van de eerste helft schoot Ono een steekballetje van Bosvelt met buitenkant rechtervoet onder doelman Sander Boschker door voor de 1-3.

De tweede helft nam Feyenoord wat gas terug. Het bleef de wedstrijd wel domineren en gaf eigenlijk geen kans weg. Bij vlagen toonde Feyenoord de enorme klasse die de ploeg in zich heeft. Zo kopte Van Hooijdonk bijna achterover hangend en voorzet van de Koreaan Song binnen voor de 1-4, opnieuw een assist dus voor Song en eindelijk weer eens een gewoon wedstrijddoelpunt voor Van Hooijdonk.

Met snel combinatievoetbal en hakballetjes werd de Feyenoord aanhang verder vermaakt. Er was nog een hoogtepunt toen Buffel de bal in de kruising schoot achter Paauwe. De doelman van FC twente, broer van Patrick, verving in de tweede helft de geblesseerde sander Boschker.

Van Marwijk bracht vervolgens Kalou en Lurling in het veld. Zij trokken zich op aan het niveau en hadden nog een aantal leuke acties in petto. Veel interesse had het publiek uit Enschede daar niet voor, zij dropen al voor het einde van de wedstrijd massaal af.

Feyenoord gaat daarmee RKC Waalwijk voorbij (verlies 4-0 tegen PSV) en klimt naar de derde plaats met twee punten achterstand op PSV en Ajax (2-0 tegen FC Zwolle). Pierre van Hooijdonk speelde zaterdagavond zijn 250ste competitiewedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal, Bosvelt zijn 300ste wedstrijd en zijn 150ste voor Feyenoord

De selectie van Feyenoord speelde zoals Van Marwijk ook aangaf een van de beste wedstrijden sinds de Feyenoord coach de leiding over nam bij Feyenoord. De ploeg is enorm gegroeid en heeft verschillende mogelijkheden om de wedstrijd open te breken als het tegenzit. Met Buffel, Song en Pardo in de basis zal dat in de Nederlandse competie normaal gesproken weinig nodig zijn. Het drietal heeft juist datgene wat de ploeg tot voor kort miste. Met de energie en voorzetten van Song, het spelinzicht, het loopvermogen en de klasse van Buffel en Pardo is Feyenoord dusdanig compleet dat het in Nederland nauwelijks meer in de problemen hoeft te komen en ook Europees op het hoogste niveau moet kunnen verrassen. Dit feyenoord zou weinig problemen hoeven te ondervinden in de poule met Juventus, Newcastle United en Dynamo Kiev

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.